Schildergroep Ars Nostra exposeert

Schildergroep Ars Nostra is aanwezig in de St. Joriskerk tijdens de 8e Open Zaterdag op 24 augustus tussen 11:00 en 17:00 uur. De kerkdeuren staan ook deze zaterdag weer wagenwijd open. Naast de expositie van de schildergroep zijn natuurlijk ook de beroemde wandtapijten en beeldhouwwerkjes te bezichtigen. De gastheren en gastvrouwen zorgen voor de koffie en de gewenste informatie.

De schilder- en vriendengroep Ars Nostra exposeert een deel van hun werk. De groep werd opgericht in 2005 en bestaat nu uit de volgende leden: Cees Roorda, Hermien Fenneman, Henk Meijerink, Theo Stapelbroek, Ap Peters, Wilma Cost, Marleen Jansen, Ben Peters, Cobie Onderstal, Henny Veenema en Marinka Stapelbroek.

Onder de inspirerende leiding van Cees Roorda, Wildlife Art schilder, schilderen de leden iedere week op vrijdagochtend met elkaar in het buurthuis van Langerak. Van levensechte vliegen en vlinders, vogels van divers pluimage, (huis)dieren, landschappen tot statige oude gebouwen en verfijnde stillevens.

De technieken en stijlen zijn zeer divers, net als de formaten van de werken. Van zeer realistisch, impressionistisch tot bijna abstract. De één geeft de voorkeur aan olieverf, de ander aan acryl. Maar ook aquarel en potlood worden soms gebruikt. Op paneeltjes van 13 bij 18 centimeter tot grote doeken van 1 bij 1 meter en soms op iets heel anders, zoals hapjesplanken of kerstballen.

 

Berichten over eerdere Open Zaterdagen:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...