Laatste Open Zaterdag 2019 St. Joriskerk

Zaterdag 31 augustus is de 9e Open Zaterdag van de St. Joriskerk. Dit is tevens de laatste keer dit zomerseizoen dat de eeuwenoude kerk in Voor-Drempt de deuren voor toeristen en andere belangstellenden open heeft staan. Twee maanden lang kon met op zaterdag een kijkje nemen. Vele toeristen kwamen al speciaal voor de beroemde wandtapijten. Maar ook voor diegene die bekend zijn met dit kerkgebouw was er telkens een interessante tentoonstelling of activiteit te bekijken of te beluisteren. De reeks Open Zaterdagen wordt afgesloten met schilderkunst van Henny Ferwerda, pianomuziek door Yvonne van Beek en verkoop van – door Garri Jansen gemaakte – kaarten voor een goed doel.

 

Expositie schilderijen Henny Ferwerda

Henny Ferwerda is zich sinds 2004 met schilderen gaan bezighouden. Zij laat zich bij schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Sinds ze schildert heeft ze gemerkt dat je anders naar dingen gaat kijken. “Je let veel meer op kleuren, op lichtval, op contrasten en op verhoudingen. Bij het schilderen ontstaan hieruit steeds weer abstracte of gestileerde vormen.”

Behalve met kwast werkt ze ook graag met het paletmes. Ze houdt van werk met veel kleur: zomer- en herfst tinten. Momenteel is ze veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkende donkere luchten en wolken met een lage horizon.

 

Pianomuziek door Yvonne van Beek

Yvonne van Beek speelt met veel plezier piano. Het spelen is voor haar een uitlaatklep. Daarin kan ze haar gevoelens en emoties een plek geven. Yvonne speelt piano van 11:00 tot 13:00 uur in de St Joriskerk.

 

Geborduurde kaarten Garri Jansen voor Rode Kruis

Garri Jansen maakt geborduurde kaarten en verkoopt deze. De opbrengst is voor het Rode Kruis.

Iedereen is weer van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. Zoals iedere keer is de toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Er wordt koffie en thee geschonken en er zijn gastvrouwen/gastheren aanwezig voor het verschaffen van informatie over de geschiedenis van dit monumentale kerkgebouw.

foto: (deel van) schilderij ‘Branding’ van Henny Ferwerda

 

Berichten over eerdere Open Zaterdagen:

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...