Artistiek duo tijdens de zevende Open Zaterdag

17 Augustus is alweer de 7e Open Zaterdag in de St. Joriskerk. Ook deze dag staan de deuren van de eeuwenoude St. Joriskerk in Drempt weer wagenwijd open. In de archieven wordt de kerk voor het eerst in 1067 genoemd. Nu is ze vooral bekend om haar beroemde wandtapijten en beeldhouwwerkjes. Deze zijn tijdens de Open Zaterdagen in juli en augustus te bezichtigen en dan zijn er ook gastheren en gastvrouwen aanwezig die informatie over de kerk kunnen geven. Tevens is of zijn er op zo’n zaterdag één of meerdere activiteiten of tentoonstellingen. Deze week is het artistiek duo Geert en Marleen Jansen aanwezig.

Houten beelden van dames en dieren

Geert Jansen is 64 jaar en interieurbouwer van beroep. Als hobby maakt hij prachtige houten beelden van dames en dieren bijna op ware grootte. Al vanaf zijn schooltijd is hij heel erg handig met de draaibank en maakte al vele kandelaars.

Voel-schilderijen voor blinden en slechtzienden

Marleen is 60 jaar. Zij heeft zich sinds 2016 helemaal met het schilderen bezig gehouden. Zowel kleine als grote schilderijen, met acryl en verschillende thema’s. Voor blinden en slechtzienden maakt ze voel-schilderijen.
Ook organiseert ze workshop met kleine groepjes. Voor groepjes tot zes personen kunt u bij haar terecht. Gewoon gezellig bij haar in huis.

Geert en Marleen vormen een artistiek duo

Ook vormen Geert en Marleen Jansen samen een artistiek duo. Geert verzorgt houtwerk en Marleen beschildert het vervolgens met dieren of met iets op verzoek.

Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

De entree tijdens de Open Zaterdag is gratis en de koffie staat klaar. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. U bent zeer welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. De St. Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 in Voor-Drempt.

 

Berichten over eerdere Open Zaterdagen:

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...