ZeppGerritsen

zeppgerritsen_logo

ZeppGerritsen is de bedrijfsnaam van Frans Gerritsen, hij is beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Verder verzorgt hij workshops, cursussen en bedrijfsuitjes in beeldhouwen, bronsgieten en boetseren. Er zijn ruimtes waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Een door u gekozen locatie is ook mogelijk.

Kunstenaar in hart en nieren

Frans Gerritsen is geboren in 1961. Sinds januari 2008 is hij full-time bezig met kunst maken, kunst leren en les geven.
Frans studeerde aan de grafische school en de tuinbouwschool, waarna hij als hovenier aan het werk ging. In het bedrijf waar hij werkte kon hij zich, naast zijn dagelijkse werkzaamheden, uitleven in de bloemsierkunst en andere creatieve uitspattingen. Hij versierde daar zalen voor recepties en andere gelegenheden.

In 1992 begon hij met beeldhouwen bij Jozef Kemperman. Zijn hobby werd al gauw zijn passie. Het beeldhouwen is een manier van uiten, die hem rust en stilte oplevert. Je vergeet de tijd, bent alleen bezig met de steen, de vorm, het geluid van het hakken….

Na een aantal jaren besluit Frans zelf verder te gaan. Hij heeft inmiddels zijn eigen atelier en veel gereedschap en machines verzameld. Hier ontwikkelt hij verder zijn eigen stijl. Naarmate zijn kennis en vaardigheid zich uitbreiden, ontwikkelen zich ook zijn interesses in andere materialen: brons, klei, hout, metaal en kunststof.
Sinds een aantal jaren is zijn nieuwste passie glas, wat hij combineert met andere materialen. Hij heeft de vaardigheden van het glas gieten geleerd van kunstenaar Koen van der Stukken (Mechelen, België), waar hij nog regelmatig heen gaat om nieuwe objecten te maken.

Eigenlijk was het wel zonde om dat grote atelier, al dat mooie gereedschap en machines alleen te gebruiken. Waarom het niet delen met anderen? Zo werd het idee geboren om cursussen te gaan geven. Atelier ZeppGerritsen werd een feit!
In het begin deed hij dit naast zijn gewone werk. Wel heel erg leuk eigenlijk, maar ook wel druk. En dus toen zich in 2008 de mogelijkheid voor deed om full-time bezig te zijn met kunst, heeft hij de stap in het ongewisse genomen. Tot zijn grote genoegen!

Frans Gerritsen, de kunstenaar die van ZEPPGERRITSEN zijn bedrijf heeft gemaakt.

ZeppGerritsen geeft regelmatig exposities waar u beelden kunt bekijken of kopen. ZeppGerritsen maakt beelden in opdracht voor bedrijven of particulieren. Uniek werk, maar ook grotere partijen zoals relatiegeschenken, kerstattenties en cadeau’s voor een jubileum of geboorte. Zelfs unieke grafornamenten worden geheel naar de wens van, of in samenwerking met de nabestaanden, gemaakt. Maar ZeppGerritsen is er ook voor mensen die willen kennismaken met het zelf maken van kunst.

 

Frans Gerritsen op DoesburgTV
Interview op DoesburgTV (2014)

ZeppGerritsen
Frans Gerritsen, Rijksweg 25, 6996 AA Drempt

T: 0313 47 26 01
M: 06 13 57 24 76

E: fransgerritsen@zeppgerritsen.nl

I: www.zeppgerritsen.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...