Dorpsraad Over

Mogelijk munitieopslag in gebied tussen Toldijk, Hummelo en Drempt

Mogelijk munitieopslag in gebied tussen Toldijk, Hummelo en Drempt

Het Ministerie van Defensie is op zoek naar een plek voor een munitiedepot. Het gebied grenzend aan de Zutphen-Emmerikseweg en de Muizengatweg wordt als één van de geschikte locaties genoemd. Als dit plan doorgaat wordt ook het buitengebied van Achter-Drempt getroffen. Maandagavond 15 juli is er een bijeenkomst in zaal Den Bremer in Toldijk voor direct belanghebbenden. Hierbij is ook Dorpsbelang Drempt (Dorpsraad Drempt) uitgenodigd.

Lees verder ...
Wie helpt mee om ons mooie Drempt verder te verfraaien?

Wie helpt mee om ons mooie Drempt verder te verfraaien?

8 juni: Woonstarterstour Bronckhorst

8 juni: Woonstarterstour Bronckhorst

Zonnige doorstart van de Motorrit Drempt

Zonnige doorstart van de Motorrit Drempt

Motorrit door de Achterhoek vanuit Dorpshuis Drempt (nieuwsflits)

Motorrit door de Achterhoek vanuit Dorpshuis Drempt (nieuwsflits)

Wat doen we?

De Dorpsraad Drempt zet zich in voor een goede leefomgeving in Achter-Drempt, Voor-Drempt en het daarbij behorende buitengebied.

Het bestuur van de dorpsraad is een afspiegeling van de inwoners en komt op voor het algemeen belang van het dorp want we zijn er voor alle dorpsgenoten.

Steun onze inzet en word lid van de Dorpsraad Drempt voor slechts € 5,00 per jaar.

Wat willen we?

We streven ernaar de leefbaarheid in ons dorp te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij willen we de betrokkenheid van de inwoners bij actuele onderwerpen die direct of indirect te maken hebben met Drempt zoveel mogelijk vergroten. Dus woon je in Drempt en heb je een goed idee om ons dorp nog leuker, mooier of duurzamer te maken? Of maak je je juist ergens zorgen over? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

De betrokkenheid van de inwoners vergroten, doen we ook door het gebruik van de portaalborden te promoten. Wil je de aandacht vestigen op jouw evenement via een portaalbord? Neem dan contact op met Bas Pelgrom van YouPrinting. Hij is bereikbaar via info@youprinting.nl of 06-515 464 11. Dan wordt jouw tekst op het bord geplaatst. Uitsluitend de kosten voor het beplakken van de borden zijn voor jou.

We zijn er ook om te zorgen voor een goede communicatie tussen inwoners en de gemeente Bronckhorst.  De gemeente heeft zelf na de gemeentelijke herindeling in 2005 de dorpsraad in het leven geroepen. Sindsdien zijn we gesprekspartner voor de gemeente en geven we gevraagd en ongevraagd advies. We vinden het van groot belang dat wij geïnformeerd blijven over kansen, knelpunten en ontwikkelingen in Bronckhorst, en natuurlijk specifiek voor Drempt, zodat we onze wensen kenbaar kunnen maken.

Hoe doen we dat?

Soms worden we door de gemeente betrokken bij een onderwerp, een andere keer nemen we zelf het initiatief om iets op te pakken en regelmatig voorzien inwoners ons van ideeën die we heel graag stimuleren. In alle situaties geldt dat we graag mensen met elkaar in contact willen brengen. We zijn geen kartrekkers maar verbinders. We hebben een uitgebreid netwerk en weten waar je moet zijn om ervoor te zorgen dat jouw idee of jouw zorg wordt opgepakt. Uiteraard helpen we je daarbij.

Ben je benieuwd waar we ons zoal mee bezighouden? Bekijk dan onze projecten.

Deze pagina delen met je vrienden ...