Floris Wolvetang

floris-wolvetang-wilde-rozen

Roots in Afrika

Floris Wolvetang is geboren in Ghana (west Afrika) en is opgegroeid in Stilfontein in Zuid-Afrika. In 1970 verhuisde de familie Wolvetang naar Nederland.

Airbrush en olieverf

Op zijn 17de kreeg Floris zijn eerste “Sata” airbrush en begon met het vergaren van kennis op het gebied van special paint. Floris gebruikte zijn skills om vele motoren, auto’s en vrachtwagens te voorzien van kunstwerken. Dit was ook de tijd waarin hij olieverf portretten ging vervaardigen.

Videoproducties

Het was duidelijk dat de kunstacademie in Arnhem, nu Artez, de juiste plek was voor Floris. Hier kwam hij in contact met andere vormen van kunst zoals fotografie, grafische vormgeving, beeldhouwen, abstracte kunst en video. Na de vijf jaar durende opleiding studeerde Floris af met zijn film “The Relic”. Het maken van films inspireerde Floris en hij maakte een aantal films. Vaak hadden deze films een symbolische en mystieke touch. Na het winnen van vele prijzen kregen bedrijven steeds meer interesse in bedrijfsvideo’s. Onder de naam “Golden Future Video Productions” heeft Floris vele promotievideo’s gemaakt voor bedrijven door heel Nederland.

Afgestudeerd als kunstdocent

In 2005 studeerde Floris af als kunstdocent en sindsdien geeft hij leerlingen les in het maken van kunst en filmproducties. Naast zijn rol als leraar werkt hij sinds 2014 aan “Wilde Rozen”; levensgrote beelden voor binnen of in de tuin.

Floris Wolvetang Arts,
Strengscheveld 21,
6996 DK Drempt

E: floriswolvetang1@gmail.com
I: www.floriswolvetang.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...