Schilderijen Dineke Pelgrom tijdens Open Zaterdag

Dineke Pelgrom uit Achter-Drempt toont haar schilderkunsten tijdens de 3e Open Zaterdag van de St. Joriskerk. Traditioneel zet deze kerk aan de Kerkstraat 1 in Voor-Drempt op de zaterdagen in de maanden juli en augustus de deuren open. Een ieder die de meer dan duizend jaar oude kerk van binnen eens wil zien, krijgt deze dagen de mogelijkheid. Naast de beroemde wandtapijten en beeldjes is er dus op 20 juli ook een expositie van Dineke te zien. De toegang tussen 11:00 en 17:00 uur is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Menigeen kent Dineke Pelgrom als schoonheidsspecialiste. Zij heeft haar eigen praktijk voor huidverzorging en nagelstyling aan de Hulsevoortseweg in het mooie en rustige buitengebied van Achter-Drempt. Dineke is getrouwd met haar Wilko, de huidige fractievoorzitter van CDA Bronckhorst.

Schilderen is voor Dineke Pelgrom één van haar creatieve hobby’s waarin ze zichzelf helemaal kan uitleven. “Het helpt me mijn hoofd leeg te maken van beslommeringen en geeft me weer energie. Soms werk ik heel klein en nauwkeurig op een paneeltje van 10 x 10 cm. Maar ik maak ook grote werken van 1 x 2 meter waarbij ik de verf spontaan en vlot op het doek zet en het plafond en de vloer niet worden gespaard”, vertelt de Dremptse die zich laat inspireren door mens en natuur.

vrouw met bril schuin zittend op een tuinbankje

Het werk van Dineke Pelgrom bestaat uit verschillende materialen en technieken. Er zijn schilderijen van olieverf, maar ook van acrylverf, mixed media, potlood en pasteltekeningen. De afbeeldingen die ze schildert zijn soms realistisch en soms abstract of impressionistisch. Ook het kleurgebruik is divers, van heel kleurrijk tot sober. “Ik houd van verschillende stijlen en dat zie je terug in de expositie.”

 

Deze pagina delen met je vrienden ...