Beeldhouwkunst Ineke Oudakker tijdens eerste Open Zaterdag St. Joriskerk

Traditioneel zet de St Joriskerk in Voor-Drempt op de zaterdagen in de maanden juli en augustus de deuren open voor een ieder die de meer dan duizend jaar oude kerk met zijn beroemde wandtapijten en beeldjes van binnen eens wil zien. Tevens zijn er tijdens de Open Zaterdagen verschillende activiteiten en/of tentoonstellingen. 6 Juli is de eerste Open Zaterdag met een expositie van beeldhouwkunst van Ineke Oudakker uit Brummen.

Het was de Pinkstermarkt in Brummen in 2005, waar Ineke Oudakker een uitnodiging zag voor een workshop beeldhouwen. Ze besloot zich – als een soort van ingeving – in te schrijven. Het leek haar geweldig om het zelf eens te proberen.
Ineke begon helemaal blanco een steen te bewerken en sindsdien liet het beeldhouwen haar niet meer los. Na de workshop is ze thuis zelf aan de slag gegaan en zo ontwikkelde ze haar eigen vaardigheden.
Haar werk is intuïtief, ze kijkt naar de vorm die de steen al heeft. Daarvan uit bewerkt ze deze. Het zijn vaak aardse vormen, soms wordt het figuratief.

De entree is gratis en de koffie staat klaar en u bent welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...