Algemene informatie

 

Twee kernen, één dorp

Drempt is een plaats in de Achterhoek, in de provincie Gelderland. In het kader van de gemeentelijke herindeling is het dorp per 1 januari 2005 opgenomen in de (grootste plattelands-) gemeente Bronckhorst, hiervoor viel het onder de gemeente Hummelo en Keppel. Drempt bestaat uit twee dorpskernen: Voor-Drempt aan de weg Doesburg – Doetinchem en Achter-Drempt ten noorden daarvan.

 

Postcode 6996

De dorpen Voor-Drempt en Achter-Drempt hebben, gezien het feit dat er nog een behoorlijk stuk buitengebied tussen beide zit, ieder een eigen bebouwde kom. Op de blauwe plaatsnaamborden (komborden) staat dan ook Drempt met daaronder Voor-Drempt, respectievelijk Achter-Drempt. Dit werd door een voormalig burgemeester van Hummelo en Keppel ingevoerd om veel voorkomende verwarring te voorkomen. Beide dorpen hebben wel dezelfde postcodecijfers, te weten 6996.

 

Ca. 1800 inwoners

Inclusief de buitengebieden telt Drempt momenteel ca. 1800 inwoners. Op 1 januari 2011 was het aantal 1795 volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

 

Gemeente Bronckhorst

Burgemeester van Bronckhorst is Marianne Besselink. De officiële website van de gemeente Bronckhorst is www.bronckhorst.nl.

 

Recente ontwikkelingen

Basisschool St. Willibrordus in Achter-Drempt is na afloop van schooljaar 2012-2013 gesloten. Zij is gefuseerd met de Gildeschool in Voor-Drempt. De nieuwe fusieschool heet De Klimtoren en is gevestigd in Voor-Drempt. Gezamenlijk met Dorpshuis Drempt (met multifunctionele zaal en 2 bowlingbanen) hebben zij onderdak in het in 2013 nieuwgebouwde Kulturhus Drempt.

 

Sinds begin september 2015 staat in de gang van Dorpshuis Drempt een dorps-boekenkast. Een gezamenlijke boekenkast van en voor het hele dorp. Alle inwoners kunnen hier hun boeken delen en van elkaar lenen. Iedereen kan zijn overtollige boeken doneren aan de dorpsboekenkast. Voor het lenen van de boeken hoeft geen leengeld te worden betaald en inwoners hebben ook geen lidmaatschapskaart nodig. Het is een kwestie van vertrouwen. Er zal weleens een boek kwijtraken, maar een leensysteem zou het onnodig ingewikkeld maken. De boekenkast is voor iedereen toegankelijk. Overdag via de ingang van Basisschool de Klimtoren en tijdens openingstijden van Dorpshuis via de ingang van Dorpshuis Drempt.
 
 
Deze pagina delen met je vrienden ...