Creatieve vrouwen in de St. Joriskerk

Op zaterdag 3 augustus tussen 11:00 en 17:00 uur is de St. Joriskerk weer van binnen te bekijken. Kom ook en geniet tevens van de creatieve vrouwen die deze dag hun hobby’s met u willen delen. Imelada Uzunovic (vilten), Graat Metz (oude meubels compleet veranderen) en Ingrid Sewpersad (alu-landschappen) zijn op deze Open Zaterdag te gast in Drempt.

 

Imelada Uzunovic is dol op wol. Natuurlijke materialen zoals wolvilt en textiel fascineren haar door ontelbare toepassingsmogelijkheden in interieur, kunst en mode. Elk product is uniek, duurzaam en door haar ontworpen en handgemaakt.

Op de bovenste foto is een broche van bergschaapwol te zien. Handgemaakt d.m.v. natvilten.

 
Graat Metz is een creatieve duizendpoot. Oude meubels met een geschiedenis en te veel herinneringen om zomaar weg te doen, geeft ze een nieuwe ‘jas’. De meubels worden omkleed of door midden gezaagd en groter gemaakt. De meubelstukken zijn naderhand compleet veranderd.

rood vierkant tafeltje
meubel van Graat Metz

Ingrid Sewpersad is van oorsprong grafisch vormgever. Door de jaren heen ging ze steeds meer op onderzoek uit met potlood, penseel en camera. Inspiratie vond ze o.a. in het rivierenlandschap rond Nijmegen. Dit resulteerde in een serie alu-landschappen. De alu-landschappen zijn afdrukken op aluminium die in hun sfeer uniek zijn. Door rechtstreeks op het aluminium te printen ontstaan prachtige sfeerbeelden van landschappen. Het zijn landschappen die er nog wel zijn maar misschien ook wel niet meer. Met haar alu-landschappen probeert ze de beschouwer te laten dromen. Het zijn reflecties van wandelingen, de natuur zoals die achterblijft in de herinnering.

 

aankondiging optreden Zagerij Zeist in St. Joriskerk Drempt

 

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...