Beeld & Geluid

Liesbeth Pieterse

Een interview met o.a. Liesbeth Pieterse van Galerie De Witte Hemel over de expositie in de raadskelder in Doesburg. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen van Liesbeth Pieterse en beelden van Sebastiaan Brinkhorst. De landschapschilderijen van Liesbeth zijn gemaakt in de omgeving van Doesburg. Een video van DoesburgTV.

( 14 april 2019 )


Trouwauto Achterhoek

Zoekt u een unieke auto voor een speciale gelegenheid? Bijvoorbeeld voor een bruiloft, jubileum of gala? Bij Trouwauto Achterhoek huurt u een klassieke oldtimer waarmee u zeker de aandacht zal trekken.

( maart 2019 )


Kermisoptocht

Smartphone video opname van de kermisoptocht op zondagmiddag 16 september 2018. Standpunt tijdens de opname is de kruising Gildeweg/Ds. de Graaffweg.

( 16 september 2018 )


Vliegerfeest

Video van het vliegerfeest gehouden op 6 t/m 8 juli 2018 op en rond de voetbalvelden in Achter-Drempt. De opnames zijn gemaakt vanuit een vlieger op 220 meter hoogte.

( 7 augustus 2018 )


Muziekvereniging Hummelo en Keppel

Op 24 juni 2018 vond de presentatie plaats van de nieuwe uniformen van de Muziekvereniging Hummelo en Keppel tijdens een openluchtconcert op het dorpsplein in Hummelo. De uniformen zijn aangeboden door de Evenementencommissie van de voormalige muziekvereniging “De Eendracht”, die hiermee tevens het belang onderschrijft van de fusie. Ook de Flexband werd in het nieuw gestoken.

( 17 juli 2018 )


Vliegerfestival

Kite team ‘Sky-Pirates’ voor de 4e keer op het vliegerfeest in Drempt op 7 en 8 juli 2018.

( 12 juli 2018 )


Beachvolleybal toernooi

Beachvolleybal toernooi op het parkeerterrein voor het Dorpshuis en basisschool De Klimtoren vanuit de lucht gezien op zaterdag 30 juni 2018.

( 2 juli 2018 )


Aspergeoogst begonnen

Een televisiereportage van Omroep Gelderland bij Aspergeboerderij De Stokhoven.
Zijn de asperges zo laat dit jaar? Of zijn we misschien wel gewoon verwend geraakt? Volgens aspergeteler Gerrit Hendriksen uit Drempt is het dat laatste. Hij vindt die vroege ‘verwarmde asperges’ slecht voor het milieu. Daarom is hij dinsdag pas met de aspergeoogst begonnen, maar Hendriksen teelt dan ook asperges van de koude grond.

( 24 april 2018 )


Ars Longatuin

Een korte impressie van een prachtige, parkachtige tuin die je kunt bezoeken tussen half april en half september.

( 30 januari 2018 )


Spaarpot brengt vierdeklasser HC’03 naar Portugese zon

Voetbalclub HC’03 gaat op trainingskamp naar badplaats Albufeira. Door een zelfbedacht spaarsysteem betalen de spelers van de vierdeklasser hun eigen reis naar de Portugese zon. Een reportage van Regio8.

( 18 januari 2018 )


Kerkje van Drempt

De St. Joriskerk en omgeving gefilmd vanuit de lucht. Deze korte video is al geruime tijd geleden opgenomen. Dit is niet alleen te zien aan het groen in de natuur, maar ook aan de Rijksweg. Na de reconstructie in het najaar van 2017 ziet deze weg er net iets anders uit als in de film.

( 26 december 2017 )


Muziekverenigingen fuseren om te blijven bestaan

Muziekgezelschappen gaan steeds vaker samen verder om de toekomst veilig te stellen. Zo gaan met ingang van het nieuwe jaar De Eendracht uit Hummelo en Olden-Keppel uit Drempt samen, onder de naam muziekvereniging Hummelo en Keppel. Een reportage van Omroep Gelderland.

( 5 december 2017 )


Ars Longatuin 2017

Impressie van de Ars Longatuin in Drempt (Gld). Tuinseizoen 2017. De tuin is opengesteld van half april tot half september voor uw bezoekje, trouwerijen e.a. feesten, exposities en nog veel meer! Openingstijden op www.ars-longa.nl.

( 11 november 2017 )


Job Huisman van Wijnboerderij ’t Heekenbroek

In onderstaande video wordt wijnboer Job Huisman van ’t Heekenbroek een dag lang gevolgd bij zijn werkzaamheden op de wijnboerderij aan de Tellingstraat in Achter-Drempt. In dit videodagboek vertelt Job over hoe een gemiddelde voorjaarsdag in de wijngaard eruit ziet.
De video komt van ChefsFriends.nl. Op deze consumentensite gaat het over goed eten, goed drinken, goed slapen en goed reizen. Het is een initiatief van Rik Leonards en Richard Kok, een oud-inwoner van Drempt.

( 1 mei 2017 )


Sinterklaas

Wat was het een gezellige middag in het Dorpshuis met de Sint en zijn Pieten! Er is gedanst, gezongen, er werden spelletjes gespeeld en vooral veel pepernoten gegeten.

( 3 december 2016 )


Steve Nippels

Steve Nippels zingen live aan het einde van het programma Zomer in Gelderland.

( 18 augustus 2016 )


Zomer in Gelderland

Het televisieprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland doet Drempt aan.

( 18 augustus 2016 )


Eten voor alleengaanden in het Dorpshuis

Eten voor alleengaanden in Drempt blijkt schot in de roos. Een televisiereportage van Omroep Gelderland.

( 10 februari 2016 )


Carbidschieten

Ook in Drempt gaan de inwoners ‘knallend’ het jaar uit, want daar wordt al meer dan tien jaar traditioneel carbid geschoten. Een reportage van de regionale televisiezender Regio8.

( 31 december 2015 )


Mart de Kruif nieuwe voorzitter HC’03

Voetbalclub HC’03 heeft een nieuwe voorzitter. Commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif neemt de honneurs waar bij de amateurvereniging.

( 30 november 2015 )


St. Joriskerk

Eén van de bijzondere religieuze monumenten in Gelderland: de St. Joriskerk in Voor-Drempt.

( 2014 )


Inwoners Drempt knoopten samen wandtapijten

Precies 50 jaar geleden knoopten 120 inwoners van het kleine Achterhoekse plaatsje Drempt gezamenlijk tien enorme wandkleden.

( september 2014 )


Sloop Dorpshuis Tremethe

Het nieuwe Dorpshuis aan de overkant van de weg is klaar. Nu wordt het oude dorpshuis gesloopt om plaats te maken voor een parkeerplaats.

( 18 maart 2014 )


Garvo Diervoeders

Hobbydiervoederfabriek Garvo te zien bij RTL LifestyleXperience.

( 16 december 2013 )


Ars Longa

Toeristisch promotiefilmpje over Ars Longa m.m.v. dansgroep LeFamm uit Doetinchem.

(2013)


Galerie De Witte Hemel

Toeristisch promotiefilmpje van Galerie De Witte Hemel.

( 2013 )


Wijnboerderij ’t Heekenbroek

Een toeristisch promotiefilmpje over ’t Heekenbroek; wijnboerderij en B&B.

( 2013 )


Ontwerp Kulturhus

Videopresentatie van het nieuwe Kulturhus in Voor-Drempt. Dit gebouw gaat nieuw onderdak bieden aan o.a. het dorpshuis en de basisschool.

( 2012 )


Drempt gepresenteerd door VVV Bronckhorst

Voor- en Achter-Drempt hebben tal van (mini)campings, bij de boer, in bosrijke omgeving en aan het water met jachthavens. Prachtige riviergezichten over de IJssel en Oude IJssel. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of varen.
Proef eens een Achterhoeks wijntje bij wijnboerderij ’t Heekenbroek.

( juni 2012 )


Carnaval Willibrordusschool

Jeugdprinses op Willibrordusschool in Achter-Drempt.

( februari 2010 )


Kermisoptocht

Ook in 2008 was er weer een gezellige kermis optocht in Drempt.

( september 2008 )


Dialect verhalen door Jantjen Hendriksen

Jantjen Hendriksen uit Drempt werkte mee aan de jubileum DVD “Dialect-gedichten” van de Dialectkring Achterhook en Liemers ter ere van het 50-jarig bestaan in 2006. Zij draagt een 3-tal gedichten voor in de N.H. Kerk van Drempt. (video-opname: Hans ter Linde)

( 2006 )


Kermisoptocht

Het grootste gedeelte van deze video bevat oude beelden zonder geluid van de kermisoptocht in 1981.

( september 1981 )


In ogenschouw: Knopen Wandkleden St. Joriskerk

Informatief filmpje in het 14-daags journaal, samengesteld door de televiesie-omroepen KRO en NCRV, over de wandkleden in de St. Joriskerk.

( 1964 )

Deze pagina delen met je vrienden ...