Julia Joosen

 

Julia Joosen is geboren in ‘s-Heerarendskerke (Zeeland) en woont sinds 1984 in Drempt.

Julia de Bont-Joosen
foto: Het Web Doetinchem

Aquarel en olieverf

Vanuit haar basisopleiding Textiele Werkvormen heeft zij interesse gekregen in tekenen en schilderen. Onder leiding van de Deventer kunstschilder Walter van Oel is zij in 1978 begonnen met aquarelleren. Onder leiding van Jos Klaver, leraar aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem, en kunstschilder Ad van den Brink uit Doesburg bekwaamde zij zich verder in het werken met olieverf, aanvankelijk realistisch en figuratief, later meer abstract.
Julia exposeerde in diverse plaatsen in Nederland, o.a. in Drachten, Raalte, Doesburg, Hellendoorn , Rheden, ‘s-Heerenberg, Zeddam, Hengelo (Gld), Hengelo (Ov) en diverse vestigingen van TNO.

‘Het Web’ en ‘Universart’

Algemeen abstract door Julia Joosen
Algemeen abstract, Acrylverf op doek.
(Code 002/421. Afmeting 100×120 cm)

Zij is lid van kunstenaarsnetwerk ‘Het Web’ te Doetinchem (www.hetwebdoetinchem.nl). Daarnaast vormt Julia de Bont-Joosen samen met 3 andere kunstenaars de stichting ‘Universart’ (www.universart.org), die gedurende de zomermaanden in museum/galerie ‘De Rosmolen’ te Zeddam exposities verzorgt.

Julia werkt bij voorkeur in thema’s, dat kunnen bijv. huizen, bloemen, landschappen of bomen zijn. Het thema wordt steeds op verschillende manieren benaderd. Ook gebruikt zij hiervoor diverse technieken. Zo ontstaat er over een zelfde onderwerp een grote variëteit, soms figuratief, maar ook heel abstract.

 


Julia de Bont-Joosen, Rijksweg 40 a, 6996 AC Drempt

T: 0314 38 17 74

I: www.juliajoosen.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...