Anke Wiermans met glaskunst in de St. Joriskerk

Zaterdag 13 juli is Anke Wiermans te gast in de St. Joriskerk tijdens de tweede Open Zaterdag van dit jaar. Tussen 11:00 en 17:00 uur is iedereen welkom om de glaskunst van Anke te komen bewonderen. Natuurlijk is ook het interieur van de kerk met zijn beroemde wandtapijten en beeldjes het bekijken waard. De entree is gratis en de koffie staat klaar.

Anke Wiermans uit Klarenbeek is naar eigen zeggen “sinds enkele jaren besmet met het glasvirus”. Tijdens een vakantie in Tsjechië bezocht zij een glasfabriek en enkele glasblazers. Ze vond het geweldig om deze kunstenaars aan het werk te zien. De hitte van de glasovens, het vloeibare glas, het vakmanschap van de glasblazers en de kunstwerken daaruit voortvloeiend.
vrolijk lachende vrouw

Inmiddels besteedt Anke heel veel tijd aan een andere techniek in de glaskunst en wel aan glas versmelten, ook wel glasfusing genoemd. Hier ligt haar passie binnen de glaskunst. Met veel liefde en plezier maakt ze sieraden, schalen en andere glasobjecten, zowel vrij werk als in opdracht. Tevens geeft Anke Wiermans Kunstig Glas workshops voor mensen die ook eens met glasfusion kennis willen maken.

 

Lees ook dit bericht: • Intrede predikant Karin Spelt

 

Deze pagina delen met je vrienden ...