Expositie sieraden maken en bloemschikken

Angelika te Slaa en Bea van Dijk zijn de gasten op de vierde Open Zaterdag van de St. Joriskerk in Voor-Drempt.

Ook op 27 juli staan de deuren van de eeuwenoude kerk, langs de weg van Doesburg naar Doetinchem, weer wagenwijd open. De St. Joriskerk wordt in 1067 voor het eerst in de archieven genoemd. Het verhaal gaat echter dat Karel de Grote haar in de 8ste eeuw al heeft gesticht.

De kerk is met name beroemd om haar wandtapijten. Deze werden in de zestiger jaren van de vorige eeuw door dorpsbewoners geknoopt en in de kerk gehangen voor het verbeteren van de akoestiek. Deze wandtapijten zijn te bekijken tijdens deze Open Zaterdag. Ook is er iemand aanwezig die informatie hierover kan geven.

Naast het kunnen bewonderen van de kerk en haar interieur zijn er tijdens de Open Zaterdagen in de maanden juli en augustus ook wisselende exposities of optredens te zien. Eén van de gasten op deze zaterdag is Angelika te Slaa. Zij is geboren in Berlijn, maar woont nu in Ruurlo. Ze woont al jarenlang in Nederland. Haar grote hobby is sieraden maken van glaskralen, schelpen en chainmalle. Ze heeft kettingen in diverse kleuren, lengtes en ook armbanden en oorbellen.

De andere gast is Bea van Dijk. Zij laat haar kunsten en vaardigheden op het gebied van bloemschikken zien.

De koffie staat klaar en de entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. Bezoekers zijn welkom tussen 11:00 en 17:00 uur.

 

aankondiging optreden Zagerij Zeist in St. Joriskerk Drempt

 

Misschien vindt u dit ook interessant:

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...