Aanmelden glasvezel vóór 23 september

Glasvezel buitenaf wil ook graag glasvezel aanleggen in de kleine kernen van de Achterhoek. De campagne bij ons in de buurt is nu in volle gang. Om te kunnen profiteren van alle voordelen die glasvezel te bieden heeft moet u zich wel aanmelden vóór 23 september 2019. Pas als 35% van de inwoners zich vóór die datum aanmeldt, wordt het glasvezelnetwerk aangelegd.  

Wat is glasvezel eigenlijk ?

Glasvezel is een zeer dunne, sterke draad van een speciaal soort glas. Dankzij dit materiaal is het mogelijk om signalen over grote afstanden te versturen met behulp van laserlicht. Door dit laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale berichten en bestanden verstuurd. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit razendsnel. Signalen zoals televisie, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in lange en korte lichtsignalen. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morse code met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie. Een goede internetverbinding vinden we inmiddels al logisch. Toekomstige ontwikkelingen vragen echter om supersnelle verbindingen met de hoogste kwaliteit en stabiliteit, ongeacht de capaciteit en zonder storingen. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan en zorgt voor een goede verbinding bij bijvoorbeeld online studeren, gamen, streamen van films, zorg op afstand, beveiliging, virtual reality en kunstmatige intelligentie. Met glasvezel beschikt u over een zeer snelle en stabiele verbinding. De uploadsnelheid is ook nog eens gelijk aan de downloadsnelheid. Waar uploaden bij andere verbindingen vaak tot wel 20 keer langer duurt dan downloaden, is dit bij glasvezel gewoon gelijk.  

Wie is Glasvezel buitenaf ?

Glasvezel buitenaf is een professionele organisatie met veel ervaring in het aanleggen van glasvezel. In 2015 zijn ze begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. In 4 jaar tijd zijn zo’n 175.000 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van ‘Glasvezel buitenaf’. In 2018 was de glasvezelcampagne in het buitengebied van Bronckhorst al een succes. Ruim 50% van de bewoners koos voor glasvezel. Het werkveld is nu uitgebreid naar de kleine kernen. Ook daar is de behoefte aan snel en stabiel internet. Het is dus een open glasvezelnetwerk waarop meerdere partijen hun diensten kunnen aanbieden. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij elke situatie. U betaalt nu géén toeslag (vastrechtvergoeding) of aansluitkosten.  

Hoe krijg ik glasvezel ?

Ook in Drempt moet minimaal 35% van de inwoners zich vóór 23 september 2019 aanmelden. Dit doet u door een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de vier dienstaanbieders. Er is volop keuze. U kreeg in de afgelopen weken al informatie in de brievenbus, maar voor de verschillen in abonnementen kunt u ook kijken op de websites uit het rijtje onderaan dit bericht. Is in Drempt 35% gehaald, dan gaat Glasvezel buitenaf het netwerk aanleggen.  

Meer informatie over glasvezel abonnementen ?

  De Dorpsraad Drempt zette zich ook al jaren in voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Meer informatie op de pagina’s van de Dorpsraad op deze website.  

Deze pagina delen met je vrienden ...