Dorpsraad Projecten

 

Soms worden we door de gemeente betrokken bij een onderwerp, een andere keer nemen we zelf het initiatief om iets op te pakken en regelmatig voorzien inwoners ons van ideeën die we heel graag stimuleren. In alle situaties geldt dat we graag mensen met elkaar in contact willen brengen. We zijn geen kartrekkers maar verbinders. We hebben een uitgebreid netwerk en weten waar je moet zijn. Om ervoor te zorgen dat  jouw idee of jouw zorg wordt opgepakt. Uiteraard helpen we je daarbij.

Op deze pagina zie je waar we ons zoal mee bezighouden. Heb jij ook iets dat je bij ons wil aankaarten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Projecten

lijntekening huisje in groen veld met blauwe lucht

Woningbouw starters

Er zijn veel jongeren die in Drempt willen blijven wonen maar daar voorlopig financieel niet de kans voor krijgen. Samen met een aantal enthousiaste inwoners zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om starterswoningen in Drempt te realiseren.

zonnepanelen en windturbines

Energietransitie

bloembollen

Bloembollen

Een aantal bewoners van de Kerkstraat vroegen bij ons een bijdrage om hun straat met bloembollen op te fleuren. Een mooi initiatief! Ook iets voor jouw buurt? Laat het ons weten.

project Dorpsraad Drempt Slibdepot

Herinrichting slibdepot

Een voormalig zandwinplaats aan de Rijksweg is gevuld met bagger uit de Oude IJssel. Het slibdepot wordt als rietmoeras opgeleverd en overgedragen aan het Waterschap Rijn en IJssel. In een voorlopig plan voor de herinrichting van het gehele terrein hebben we als dorpsraad aangedrongen op het aanbrengen van diverse wandelpaden door het gebied.

Deze pagina delen met je vrienden ...