Wie helpt mee om ons mooie Drempt verder te verfraaien?

De werkgroep ‘thema Omgeving’ van Dorpsontwikkelingsplan Drempt (DOP) wil suggesties uitwerken om ons dorp te verfraaien. Enthousiastelingen kunnen zich bij dit team aansluiten om hierover mee te denken en hieraan mee te werken.

Binnenkort wordt in het kader van onze dorpsontwikkeling gestart met het thema ‘Omgeving’. Een werkgroep gaat plannen maken om ons mooie Drempt verder te verfraaien. Onder verfraaiing valt bijvoorbeeld: meer groen, meer biodiversiteit, het aanleggen van wandelpaden en het verbeteren van straatmeubilair.

Er is nog plek binnen dit leuke team voor een aantal enthousiastelingen die het ook leuk vinden om hierover mee te denken en aan mee te werken. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar sido.dijkstra@outlook.com en kom Sido, Lily, Ellen en Gerta versterken.

Hoe ziet Drempt en de directe omgeving er nu uit?

Veel inwoners vinden dat er te weinig groen is in Drempt en dat dit fraaier ingericht zou kunnen worden. Sommige straten in de dorpskernen komen rommelig over door gaten in de lintbebouwing, diverse soorten bestrating en drempels, en de afwezigheid van trottoirs. Er zijn enkele voortuinen waar meer onderhoud gewenst is. In het buitengebied van beide kernen zijn wandelpaden aangelegd, maar veel inwoners zijn hiervan niet op de hoogte.

Wat zijn de wensen voor de omgeving van beide kernen?

Het zou mooi zijn als er zowel binnen als buiten de kernen meer groen kan komen en meer biodiversiteit. Met perken van heesters, meer bomen, houtwallen en singels wordt de omgeving van Drempt fraaier en krijgen vogels en kleine dieren meer ruimte voor beschutting. Wanneer de straten worden aangekleed met planten, bloemen, straatmeubilair en verlichting fleurt het dorp op. In één straat dezelfde soort bestrating hanteren, straalt rust uit. De wens is ook om meer recreatieve plekken te creëren in en om de kernen waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een pluktuin. Daarbij is het wel noodzakelijk dat al het groen wordt onderhouden en dat sommige inwoners waar nodig hulp krijgen bij de onderhoud van hun voortuin. Het aantal wandelpaden tussen en rondom beide kernen mag van inwoners worden uitgebreid. Ook is er de wens om rondom het slibdepot in Voor-Drempt een wandelroute aan te leggen.

• bron: dorpsplandrempt.nl

afbeelding van rawpixel.com op Freepik

Deze pagina delen met je vrienden ...