Nieuwe parkeerplaats krijgt de naam Willibrordusplein

Burgemeester en Wethouders van Bronckhorst hebben via officiële bekendmaking laten weten een nieuwe straatnaam te hebben vastgesteld: het Willibrordusplein. Dit is de ‘nieuwe’ naam voor de parkeerplaats met milieuparkje op het terrein van de voormalige basisschool Sint Willibrordus in Achter-Drempt.

De Dorpsraad Drempt heeft onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Bronckhorst om het nieuwe parkeerterrein in Achter-Drempt een naam te geven. De suggestie voor de naam was Willibrordusplein. Deze is dus door de gemeente overgenomen.

 

situatieschets waarin de nieuwe straatnaam Willibrordusplein Drempt wordt aangegeven
situatieschets Willibrordusplein

Verwijzing naar Sint Willibrordusschool

De nieuwe naam ‘Willibrordusplein’ verwijst naar de Sint Willibrordusschool. Deze Rooms Katholieke Lagere School (later basisschool) stond op deze plaats tussen 1955 en 2013. Veel inwoners van Drempt hebben hier hun schooltijd doorgebracht. In het verleden is al eens een bord met de naam Willibrordusplein voor het schoolplein aangeboden door groep 7/8 van de school. Dit straatnaambordje hangt nu ook aan de verkeerspaal.

 

straatnaambord Willibrordusplein boven P-bord

Wilde bloemen rond het plein

De voorzitter van de Dorpsraad, Bennie Hakvoort, heeft de Gemeente Bronckhorst voorgesteld wilde bloemen in te zaaien op het braakliggende deel. De Gemeente vond dit een goed idee en zal dit gaan uitvoeren.

 

Oudere berichten over deze locatie:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...