Geen verplaatsing maar extra parkeerruimte

Bezoekers van voetbalclub HC’03 en partycentrum Damla in Achter-Drempt hoeven straks niet meer bang te zijn dat ze geen parkeerplaats kunnen vinden. De gemeente Bronckhorst gaat op de plek van de voormalige Willibrordusschool een extra parkeerterrein maken. De kermis blijft op dezelfde plek.

Nieuwe deal Hoppenreijs en Gemeente Bronckhorst

De Gemeente Bronckhorst had het plan om de huidige parkeerplaats in Achter-Drempt te verplaatsen naar het terrein van de voormalige school. Op 20 december vond een inloopbijeenkomst plaats over dit plan. Het terrein van de voormalige school is eigendom van de gemeente en is een geschikte locatie voor een parkeerplaats. Het huidige parkeerterrein ligt op grond van Johan Hoppenreijs en wordt gehuurd door de Gemeente Bronckhorst. Aanvankelijk wilde de gemeente dit huurcontract opzeggen. Hoppenreijs en de Gemeente Bronckhorst hebben echter een nieuwe deal weten te sluiten.

Extra parkeerplekken op terrein voormalige school

Door de nieuwe overeenkomst blijft het huidige parkeerterrein bestaan. De jaarlijkse kermis kan dan ook gewoon op dezelfde plek gehouden worden. Toch komen er ook nieuwe parkeerplekken links naast de Rooms-Katholieke kerk om bij extra drukte, bij een voetbalwedstrijd of in het partycentrum, voldoende parkeerplekken te hebben.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...