Inloopbijeenkomst elektrisch rijden

De Gemeente Bronckhorst organiseert een inloopbijeenkomst over elektrisch rijden op woensdag 6 februari a.s. in het Dorpshuis. Laat je informeren over automerken, prijzen, actieradius, deelauto’s en laden (thuis, openbaar, stekkers, prijzen etc.). Tijdens deze avond kun je ook aangeven waar je openbare laadpalen zou willen. Je bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 17:00 en 20:00 uur.

Bronckhorst rijdt elektrisch! Doe je mee?

Deskundigen van stichting emovia (de Stichting Oost Nederland Elektrisch) zijn tijdens deze inloopavond van de Gemeente Bronckhorst aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Zij zijn ervan overtuigd dat rijden in een elektrische auto in plaats van een benzine-auto al 50% minder CO2 uitstoot oplevert. En als je dan rijdt op stroom die op duurzame manier is opgewerkt, dan is dat nóg beter voor het milieu.
In Bronckhorst rijden op dit moment 176 elektrische auto’s. Daarvan zijn 60 auto’s volledig elektrisch.

Ontvang veel informatie en/of stel al uw vragen

Wat zijn de logische plekken voor standaardladers en snelladers? Hoe groot is de behoefte daaraan? Bezoek de inloopavond 6 februari en geef aan waar je laadpalen zou willen en waarom.
Je krijgt ook veel informatie over elektrisch rijden in het algemeen. Hoe kom ik erachter welke merken er te koop zijn en hoe vergelijk ik ze? Hoe zit dat nou met de actieradius? En hoe moet ik laden: thuis of op een openbare plek? Welke subsidies en belastingvoordelen zij er? Kan ik stroom van mijn zonnepanelen opslaan in een elektrische auto?
De deskundigen van emovia geven graag antwoord op al uw vragen.

emovia - startpunt voor elektrisch rijden

Wat wil emovia?

emovia wil de overstap naar elektrisch rijden vergemakkelijken en zo versnellen. Daarmee kunnen de klimaatdoelstellingen sneller bereikt worden. Elektrisch rijden helpt de CO2-emissies terug te dringen en de luchtkwaliteit in vooral stedelijk gebied te verbeteren.

Hoe doet emovia dat?

emovia weet dat de overgang naar elektrisch rijden een grote stap is. In zo’n geval is het belangrijk dat je er van tevoren zo veel mogelijk over weet. emovia komt aan deze kennisbehoefte tegemoet met informatie-avonden, roadshows en een website, die moet gaan dienen als neutrale, onafhankelijke kennisbank.

 

Tegengeluiden

Natuurlijk zijn er niet alleen voorstanders van elektrisch rijden. Vele mensen hebben zo hun twijfels over de hoeveelheid CO2 uitstoot bij het produceren van de accu’s. Wat te doen met alle versleten accu’s? Krijgen we niet te maken met stroomstoringen bij massaal gelijktijdig opladen? Gooien we nu het geld niet weg met deze investeringen, terwijl waterstof als energiebron voor de auto veel meer voordelen heeft?

Voor iedereen geldt: laat u goed informeren. Deze inloopbijeenkomst is zo’n mogelijkheid, dus maak er gebruik van.

Deze pagina delen met je vrienden ...