Instrumententuin: daar moet je bij zijn!

Op zaterdagmiddag 21 september 2019 organiseert Muziekvereniging Hummelo en Keppel een zogenaamde instrumententuin. Vanaf 14:00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is in het maken van muziek gratis binnen komen lopen bij het Dorpshuis aan de Kerkstraat 89 in Voor-Drempt.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat muziek maken een positief effect hebben op de hersenen. De leerresultaten van kinderen nemen bij wekelijkse muzikale deelname toe. Het maken of luisteren naar muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en zelfs helpen bij dementie. Muziek ontspant en activeert de hersenen. Het maken van muziek is dus goed voor het brein van zowel jongeren als ouderen. Bovendien is het gezamenlijk muziek ook nog eens super leuk en gezellig om te doen.

 

Instrumententuin
Muziekvereniging Hummelo en Keppel:

daar moet je bij zijn!

 
Muziekvereniging Hummelo en Keppel wil daarom een ieder die (mogelijk) geïnteresseerd is in het maken van muziek bij een vereniging uitleg geven over muziek en muziekinstrumenten tijdens de Instrumententuin. Wat is muziek? Hoe lees je noten? Welke instrumenten zijn er? Hoe voelt het om een instrument te bespelen? Hoe houd je een instrument vast? Tijdens de Instrumententuin kun je dit en nog veel meer ontdekken.

De vereniging heeft een heel leuk en actief programma in elkaar gezet waar voor de aanwezigen zeker ook een grote muzikale rol is weggelegd. Voor instrumenten wordt gezorgd, maar mocht je er zelf een hebben dan mag je deze natuurlijk meenemen.

Het belooft een mooie middag te worden. Dus jong of oud, wel of geen ervaring met het maken met muziek; iedereen is op 21 september van harte welkom in het Dorpshuis in Drempt! Leden van de muziekvereniging zijn nu al super enthousiast om uitleg te gaan geven over muziek en het maken van muziek.

 

flyer instrumententuin Muziekvereniging Hummelo en Keppel

 

Oudere berichten met Muziekvereniging Olden Keppel:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...