Uitwisselen van kennis tijdens gratis naailessen

Naaiatelier Kieskleurig Doesburg start weer op

Op woensdagmiddag 7 september a.s. van 14:00 tot 16:00 uur zal het naaiatelier Kieskleurig weer opstarten in het gebouw van Kringloopbedrijf 2Switch op het industrieterrein Beinum in Doesburg. Na een rustperiode vanwege de zomer hebben de vrijwillig(st)ers van het naaiatelier weer reuze zin om samen te komen.

Gezelligheid, netwerken en kennis uitwisselen

Anderstaligen die enigszins de Nederlandse taal machtig zijn worden van harte uitgenodigd om naar het naaiatelier te komen. Daarnaast zijn deze middagen bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook jongeren die graag willen leren naaien zijn van harte welkom. De naailessen zijn gratis en zelfs de koffie en thee worden aangeboden door het naaiatelier. Gezelligheid, netwerken en uitwisselen van kennis zijn belangrijke onderdelen op deze middag en voor de anderstaligen is het oefenen van de Nederlandse taal een fijne bijkomstigheid.

Inwoners van Drempt zijn van harte welkom

Iedereen is welkom op deze middag. Zowel mensen die nog nooit achter de naaimachine hebben gezeten als zij die enigszins gevorderd zijn. Dit geldt niet alleen voor inwoners van Doesburg, maar ook zij die wonen in Drempt en andere omliggende dorpen worden graag begroet.

Mooi duurzaam

In het kader van duurzaamheid wordt kleding/textiel gerepareerd. Van stoffen die anders de verbrandingsoven ingaan worden creatieve en fleurige vlaggenslingers, sierkussens, schorten, lavendelzakjes, fietszadeldekjes, deurtochtkussens en herbruikbare boodschappentassen gemaakt. Op verzoek kunnen er opdrachten worden uitgevoerd; zowel reparatie van kleding en textiel, maar ook opdrachten in grotere oplagen. Bent u geïnteresseerd? Kom dan geheel vrijblijvend naar het naaiatelier.

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u mailen naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl. Voor algemene informatie kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl. Mocht u enthousiast zijn geworden en graag als vrijwilliger mee willen doen, dan bent u ook meer dan welkom om kennis te komen maken.

• omslagafbeelding: Nappy


Misschien bent u geïnteresseerd in berichten uit ons archief over naaiatelier Kieskleurig:

Pakistaanse man en vrouw voor tuinhuis met violen

Nieuw in Drempt: Nanno Naaiatelier

Sinds 2018 woont het gezin Muneer in Drempt. De grimmige omstandigheden in het thuisland Pakistan waren de aanleiding om hun heil ergens anders te zoeken. Moeder Tahira (44) is naaister met meer dan 25 jaar ervaring en wil heel ons dorp én omgeving laten weten dat men bij haar terecht kan voor alle naaiwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan kledingreparatie, naaiwerk en verstelwerk. Tahira staat ook open voor het naaien van artikelen die verkocht kunnen worden in winkels en webshops. Daarnaast is ze gespecialiseerd in het maken van kleding van het Midden-Oosten.
Dit archiefbericht lezen…
Doesburgse Kadedagen

Doesburgse Kadedagen 2021

Zaterdag 18 en zondag 19 september is op de IJsselkade in Doesburg weer van alles te beleven. Tijdens de Doesburgse Kadedagen is er een markt met diverse terrassen, de mogelijkheid voor een rondvaart of historische schepen bekijken. Ook oude ambachten en een kinderzweefmolen zullen op de Kadedagen niet ontbreken. Dit weekend kunt u ook de Martinitoren beklimmen of een stadswandeling maken met een gids.
Dit archiefbericht lezen…
3 vrouwen naast spandoek met tekst Naaiatelier Anderstaligen

Samenwerking naaiatelier en kringloopwinkel

Kringloopwinkel 2Switch Doesburg en Naaiatelier Kieskleurig zijn beide gericht op duurzaamheid. Deze organisaties gaan nu kijken waar ze elkaar kunnen versterken en zijn een pilot begonnen. Anderstaligen kunnen nu ook goed de mogelijkheden zien om bij 2Switch aan de slag te gaan.
Dit archiefbericht lezen…
Deze pagina delen met je vrienden ...