Uitwisselen van kennis tijdens gratis naailessen

Naaiatelier Kieskleurig Doesburg start weer op

Op woensdagmiddag 7 september a.s. van 14:00 tot 16:00 uur zal het naaiatelier Kieskleurig weer opstarten in het gebouw van Kringloopbedrijf 2Switch op het industrieterrein Beinum in Doesburg. Na een rustperiode vanwege de zomer hebben de vrijwillig(st)ers van het naaiatelier weer reuze zin om samen te komen.

Gezelligheid, netwerken en kennis uitwisselen

Anderstaligen die enigszins de Nederlandse taal machtig zijn worden van harte uitgenodigd om naar het naaiatelier te komen. Daarnaast zijn deze middagen bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook jongeren die graag willen leren naaien zijn van harte welkom. De naailessen zijn gratis en zelfs de koffie en thee worden aangeboden door het naaiatelier. Gezelligheid, netwerken en uitwisselen van kennis zijn belangrijke onderdelen op deze middag en voor de anderstaligen is het oefenen van de Nederlandse taal een fijne bijkomstigheid.

Inwoners van Drempt zijn van harte welkom

Iedereen is welkom op deze middag. Zowel mensen die nog nooit achter de naaimachine hebben gezeten als zij die enigszins gevorderd zijn. Dit geldt niet alleen voor inwoners van Doesburg, maar ook zij die wonen in Drempt en andere omliggende dorpen worden graag begroet.

Mooi duurzaam

In het kader van duurzaamheid wordt kleding/textiel gerepareerd. Van stoffen die anders de verbrandingsoven ingaan worden creatieve en fleurige vlaggenslingers, sierkussens, schorten, lavendelzakjes, fietszadeldekjes, deurtochtkussens en herbruikbare boodschappentassen gemaakt. Op verzoek kunnen er opdrachten worden uitgevoerd; zowel reparatie van kleding en textiel, maar ook opdrachten in grotere oplagen. Bent u geïnteresseerd? Kom dan geheel vrijblijvend naar het naaiatelier.

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u mailen naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl. Voor algemene informatie kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl. Mocht u enthousiast zijn geworden en graag als vrijwilliger mee willen doen, dan bent u ook meer dan welkom om kennis te komen maken.

• omslagafbeelding: Nappy


Misschien bent u geïnteresseerd in berichten uit ons archief over naaiatelier Kieskleurig:

vrouwenhanden onder naaimachine

Gratis naailessen in Martinikerk Doesburg

Tahira Muneer van Nanno Naaiatelier uit Drempt en Desiree Kester van naai atelier Kieskleurig uit Doesburg organiseren gratis naailessen in de Grote- of Martinikerk in hartje Doesburg. Beginners kunnen gratis les krijgen, maar tijdens deze middagen kan men er ook kleding later repareren.
Dit archiefbericht lezen…

Naaiatelier Kieskleurig en DoesWatt samen in pop-upwinkel

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei zullen Naaiatelier Kieskleurig en Energie Coöperatie DoesWatt samen een pop-upwinkel beheren in het centrum van Doesburg en wel van 10:00 tot 17:00 uur op beide dagen. Een lokale beheerder van het pand aan de Meipoortstraat 2 (hoek Ooipoortstraat) geeft beide niet-commerciële organisaties een mogelijkheid om publiciteit te maken voor de uitgangspunten waar ze voor staan: duurzaam en energiezuinig leven.
Dit archiefbericht lezen…
Deze pagina delen met je vrienden ...