Naaiatelier Kieskleurig actief op Vrij(e)markt Kindervreugd

Het naaiatelier Kieskleurig zal aanwezig zijn op de vrijmarkt op zondag 24 oktober van 11:00 tot 17:00 uur bij speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan 1 in Doesburg.

Het team van vrijwilligers en anderstaligen zal u graag te woord staan en uitleg geven wat er zoal gemaakt wordt; warme stola’s, beenwarmers, lavendelzakjes, schorten, kussens, vlaggenslingers, vrolijke textiele boodschappentassen, piet de poule shawls. Tevens is er een groot assortiment stoffen, fournituren en knopen aanwezig zoals ook veel tweedehands merkkleding. Bij iedere aankoop mogen de kinderen gratis grabbelen in de grabbelton.

Het naaiatelier komt iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in het gebouw van Kindervreugd bij elkaar. Iedereen is hier welkom en de naailessen zijn gratis. Voor meer informatie info@mooiduurzaamdoesburg.nl of kijk op de website van www.mooiduurzaamdoesburg.nl.

Kieskleurig

Het atelier Kieskleurig ging van start in april 2019. Dit begon in de garage van een van de vrijwilligers die Kieskleurig heeft opgestart. De ruimte werd al snel te klein. Er kwamen steeds meer mensen bij van verschillende culturen. Op 15 januari verhuisde het naaiatelier Kieskleurig naar de Ooipoortstraat. En dit was  voor korte duur. Het werd namelijk nog veel drukker.

Nu bevindt het naaiatelier Kieskleurig zich in het gebouw van Speeltuin Kindervreugd. Het doel van het naaiatelier is om gemengde culturen te laten verbinden en hen de kans om de Nederlandse taal en cultuur te leren. En daarnaast leren ze naaien op een naaimachine, breien en haken. Uiteraard is het belangrijk dat anderstaligen integreren in Doesburg, zodat ze zich thuis zullen voelen.

Foto boven dit bericht van Boris Dunand op Unsplash

Deze pagina delen met je vrienden ...