Naaiatelier Kieskleurig en Doeswatt actief tijdens kerstmarkten Doesburg

In hartje Doesburg worden deze maand maar liefst twee kerstmarkten georganiseerd. Op 9 december is de Kerstmarkt en op 17 december de Winterfair. Beide weekenden tussen 11:00 en 17:00 uur zullen Naaiatelier Kieskleurig en Energie Coöperatie DoesWatt weer een pop-up winkel beheren aan de Meipoortstraat 1 (hoek Kerkstraat). De beheerder van het pand geeft beide niet-commerciële organisaties een mogelijkheid om publiciteit te maken voor de uitgangspunten waar ze voor staan: duurzaam en energiezuinig leven.

Naaiatelier Kieskleurig

Naaiatelier Kieskleurig heeft inmiddels al diverse vestigingen in de regio waar men op bepaalde dagdelen onder begeleiding van vrijwilligers nieuwe kleding kan leren naaien, maar ook waar mogelijkheden zijn om kleding te repareren. De doelgroep is vooral anderstaligen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het is een aangename en laagdrempelige manier om nieuwe contacten aan te gaan en iets nieuws te leren zonder veel energie en materiaal te gebruiken. Alle stoffen en naaimachines zijn tweedehands. Bovendien zijn de lessen gratis. Gedurende de openingstijden van de pop-up winkel kunnen mensen terecht voor informatie. Er zijn ook warme stoffen, fournituren en kerstcadeaus te koop die door de mensen van het naaiatelier zijn gemaakt. En wilt u er warm bijzitten met de feestdagen dan kunt u er terecht voor deurtochtstoppers, dikke gordijnen en warme kleding.

Energie Coöperatie DoesWatt

Energie Coöperatie DoesWatt geeft ook acte de présence. Bent u geïnteresseerd in een goed advies op het gebied van energie opwekken, energie besparen of duurzaamheidstips? U bent van harte welkom.

Energie Coöperatie DoesWatt geeft handen en voeten aan de wens van Doesburgers om energiezuinig te leven. Het doel is dat er in Doesburg in de nabije toekomst op een verantwoorde en milieubewuste manier er net zoveel energie opgewekt wordt als er gebruikt wordt.

Thema’s die centraal staan zijn:

  • begrip en draagvlak creëren voor de energietransitie
  • mensen laten inzien dat anders omgaan met energie loont en je geld kan besparen zodat het ook nog leuk wordt
  • projecten opzetten waarbij lokale energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind en water.

Pop-up store en kraam

Tijdens de Winterfair zullen Naaiatelier Kieskleurig en Energie Coöperatie DoesWatt samen ook een kraam beheren voor het pand van Tapperij Hendrick aan de Meipoortstraat 1 in het centrum van Doesburg.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl en op www.doeswatt.nl.

Deze pagina delen met je vrienden ...