Gratis naailessen in Martinikerk Doesburg

Tahira Muneer van Nanno Naaiatelier uit Drempt en Desiree Kester van naai atelier Kieskleurig uit Doesburg organiseren gratis naailessen in de Grote- of Martinikerk in hartje Doesburg. Beginners kunnen gratis les krijgen, maar tijdens deze middagen kan men er ook kleding later repareren.

 

Meer ruchtbaarheid als doel

Om meer ruchtbaarheid te geven aan Nanno Naaiatelier en naai atelier Kieskleurig worden er op maar liefst 8 middagen gratis naailessen voor beginners gegeven in de Martinikerk in Doesburg. Kieskleurig is vooral bekend bij de anderstaligen, maar ook andere Doesburgers weten het naaiatelier te vinden. Tahira van Nanno Naaiatelier geniet toenemende bekendheid in Drempt als professionele coupeuse. Zij maakt bijvoorbeeld prachtige jurken en maatpakken naast de vele kledingreparaties.

In de afgelopen twee maanden waren beide naaiateliers ook al regelmatig aanwezig in de kringloopwinkel van 2Switch op industrieterrein Beinum West. Naar aanleiding van deze pilot wordt nog geprobeerd op andere vlakken samen te werken.

 

Gratis naailessen

De gratis naailessen zijn toegankelijk vanaf ca. 18 jaar (afhankelijk van de ambitie en risico’s) en ook mannen zijn welkom! Deze middagen worden duurzame vlaggetjes, kussens, zadelkapjes en handgemaakte tassen verkocht. Men kan er tevens stoffen, naaifournituren en andere materialen die gerelateerd zijn aan het naaien komen uitzoeken.

 

Martinikerk Doesburg
Martinikerk Doesburg (foto: Wikipedia)

Data dat er genaaid wordt zijn:

  • woensdag 30 juni 2021
  • donderdag 1 juli 2021
  • vrijdag 2 juli 2021
  • zaterdag 3 juli 2021
  • woensdag 7 juli 2021 *
  • donderdag 8 juli 2021 *
  • vrijdag 9 juli 2021 *
  • zaterdag 10 juli 2021 *

*) Vanwege tegenvallende opkomst in de eerste week is besloten de tweede week te laten vervallen! (redactie, 5 juli 2021)

Alle dagen tussen 13:00 en 16:00 uur

 

Locatie: Grote- of Martinkerk, Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg (ingang toren)

 

Meer informatie: info@mooiduurzaamdoesburg.nl

 

bovenste foto door Gustavo Fring via Pexels

 

Deze pagina delen met je vrienden ...