Meedoen in Bronckhorst start videoserie over vrijwilligers

Vier vrijwilligers geportretteerd over het belang van vrijwilligerswerk

 

Meedoen in Bronckhorst is een videoserie gestart over vrijwilligers in de gemeente Bronckhorst. Het gaat om 4 vrijwilligers die verschillend werk verrichten en berichten over hun motieven. De eerste twee video’s staan online.

Meedoen in Bronckhorst brengt vrijwilligerswerk in de gemeente Bronckhorst virtueel bij elkaar en informeert over wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken. De stichting geeft inwoners, professional en vrijwilligers een actueel overzicht van het grote aanbod aan organisaties, activiteiten en initiatieven in eigen buurt.

In het voorjaar zijn 4 vrijwilligers geportretteerd. In de videoserie vertellen ze onder andere over waarom ze vrijwilligerswerk doen, wat het hen brengt en geven ze tips aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen.

De 4 geportretteerde vrijwilligers zijn:

  • Jannet Beumer van Bezoek en Ondersteuning Service (BOS) in Vorden
  • Gerda Hesselink van Bibliotheek Hengelo
  • Jopie Tankink van Woonzorgcentrum Hyndendael in Hummelo
  • Gerdien Flierman van D’n Draejer en Uut Etten in Velswijk

De eerste twee videoportretten zijn inmiddels gepubliceerd op Meedoeninbronckhorst.nl en YouTube. De andere video’s volgen de komende weken.

 


 

 


 

Vrijwilligersvacatures

“Doel van de videocampagne is om vrijwilligerswerk in de gemeente Bronckhorst nog beter onder de aandacht te brengen en vacatures te vervullen. We weten allemaal dat vrijwilligerswerk belangrijk is en heel veel mensen dragen hun steentje al bij. Maar het zou mooi zijn als meer mensen vrijwilligerswerk zouden doen. Er is altijd wel een vacature die bij je past. Wij faciliteren vraag en aanbod om zo organisaties verder te helpen bij hun goede werkzaamheden”, aldus voorzitter Siert Wieringa van Meedoen in Bronckhorst.

De Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk heeft dit jaar uitgeroepen tot nationaal jaar voor het vrijwilligerswerk. Op www.meedoeninbronckhorst.nl onder het kopje ‘Vrijwilligersvacatures’ staat een uitgebreid overzicht van actuele vacatures.

 

• omslagfoto: Meedoen in Bronckhorst

 


Misschien ook interessant om te lezen:
Helpende handjes en groene vingers gevraagd in werkgroep Park De Braamberg Voor-Drempt


 

Deze pagina delen met je vrienden ...