Esso Drempt wordt onbemand tankstation

Esso Drempt aan de Rijksweg 40-b in Voor-Drempt wordt 1 november omgebouwd tot een onbemande tankstation. Hiermee verdwijnt na meer dan vijftig jaar de benzinepomp met shop van de familie Kaufmann.

 
Enkele weken terug werd u nog op de hoogte gebracht van gewijzigde openingstijden. Echter deze week heeft Esso besloten, sneller als gedacht, het selfservice tankstation om te bouwen naar een Esso Express. Esso Express is de merknaam van Esso die gevoerd wordt voor een keten van onbemande tankstations. In Nederland werd het eerste onbemande station van Esso in december 2002 in Roermond geopend.

 

Shop verdwijnt, pomp blijft

Gevolg van deze wijziging is het verdwijnen van de shop met zijn koffie, frisdranken, rookwaren, snoepgoed, ijs, bloemen, motorolie en meer. Ook zal het tanken van autogas en brommer mix benzine niet meer mogelijk zijn.

Vrijdagochtend 1 november is het tankstation korte tijd buiten werking. Dan zal er een ‘betaalpaal’  geplaatst worden. De verwachting is dat er al na enkele uren weer getankt kan worden. Vanaf dan kan men hier 24 uur per dag de tank vullen.

 

Drie generaties Kaufmann

Eind zestiger jaren begon opa Kaufmann aan de andere kant van de Rijksweg. Het eerste Esso tankstation stond schuin tegenover het huidige. Hier werd de tank nog voor je gevuld en vaak ook nog de autoruiten snel even schoongemaakt. Nu is het terrein onderdeel van Park De Braamberg. Zoon Ton en later ook kleinzoon Carlo hebben jarenlang het selfservice station op de huidige plek gerund.

De familie Kaufmann wil bij deze al haar klanten heel hartelijk danken!

 

 

Misschien ook interessant:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...