De Hengelsportreus sluit 28 september

Paul Uffing en zijn vrouw Angela stoppen zaterdag 28 september met De Hengelsportreus. De speciaalzaak in hengelsportartikelen aan de Braambergseweg in Voor-Drempt moet de deuren sluiten, omdat het stel geen opvolger kan vinden. De uitverkoop is inmiddels gestart.  

Start in Gaanderen

De Hengelsportreus is in 1990 ontstaan met de overname van een bestaande hengelsportzaak in Gaanderen. Hiermee kwam een lang gekoesterde wens van Henk de Reus en Paul Uffing uit. Henk kon zijn ervaring, die hij had opgedaan in het wedstrijdcircuit, nu in de praktijk brengen. Paul kon zijn ervaring als ondernemer nu in de hengelsport gaan botvieren. Daarvoor had hij een kaas- en notenwinkel in Ulft.  

Aankoop voormalig slachterij in Drempt

Al gauw werd de winkel in Gaanderen te klein. Een groter pand voor de spullen voor witvissen, roofvissen en karpervissen werd gevonden in Drempt. Het duo kocht in 1997 de voormalige slachterij aan de Braambergseweg 4 met ongeveer 700 vierkante meter aan winkeloppervlak. Door de groei en specialisme werd het ook noodzakelijk om extra personeel aan te nemen. Helaas moest Henk de Reus in 2007 om gezondheidsredenen afscheid nemen van De Hengelsportreus.  

Veel Duitse klanten

Met name in de zomermaanden komen vele visliefhebbers naar De Hengelsportreus op zoek naar een stevige hengel, een ideaal blinkertje of een voorraad voer. Vanaf de omliggende campings weten ook veel Duitse klanten de speciaalzaak te vinden.  

Mooi geweest

Hoewel ze nog veel plezier in hun werk hebben, vinden Paul (62) en zijn vrouw Angela (59) het nu mooi geweest. Om door te kunnen gaan moet er flink in de zaak geïnvesteerd worden om het een nieuwe impuls te geven. Echter het geld dat op deze leeftijd nog in het bedrijf zou worden gestoken, wordt niet snel genoeg meer terugverdiend.
Man van middelbare leeftijd met kort grijs haar in blauw outfit
vrouw van middelbare leeftijd met donkerkleurig haar in blauw outfit
 

Stille hoop

Toch blijft het echtpaar Uffing nog stiekem hopen dat zich in de komende weken nog een enthousiaste ondernemer meldt om de zaak nieuw leven in te blazen. Dit zal natuurlijk prettig zijn voor de bestaande klanten en ook goed voor de regio.  

Koop of huur

Het pand is eigendom en staat daarom nu te koop, maar is ook eventueel te huur. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op Funda in Business.  

Uitverkoop

De eerste weken van september werden vrijwel alle artikelen in de winkel met 30% korting verkocht. Vanaf donderdag 19 september gaan de prijzen nog verder naar beneden. Maar liefst 40% korting op hengels en molens en 50% op de rest van de producten. Op zaterdag 28 september 2019 sluiten dan de deuren definitief. Volg de websites www.dekarperwereld.nl en www.witvistotaal.nl <note van de redactie: link is niet meer beschikbaar> of de Facebookpagina van De Hengelsportreus voor de actuele persberichten.  

Misschien ook interessant:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...