Mobiele collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Muziekvereniging Hummelo en Keppel mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via WhatsApp, e-mail en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Muziekvereniging Hummelo en Keppel voert actie voor het organiseren van een instrumententuin.

‘Als je mensen, dromen en werelden samenbrengt, komt cultuur tot leven. Prins Bernhard Cultuurfonds. Het begin van iets moois.’

Wat zou het weer mooi zijn om samen muziek te kunnen maken voor publiek!

We willen het gedoneerde geld gebruiken voor het organiseren van onze instrumententuin.

Op deze wijze willen we kinderen en volwassenen kennis laten maken met diverse instrumenten, het bespelen ervan en natuurlijk het samen musiceren.

We hopen dat we mensen enthousiast kunnen maken om (weer) muziek te gaan maken en willen hierbij samen kijken naar de mogelijkheid om dit binnen onze muziekvereniging te gaan doen.

logo Muziekvereniging Hummelo en Keppel

Cultuurfonds actie

Cultuur in de buurt begint bij de dansers, de schilders,  de blazers, de acteurs, de kunstenaars. Bij de vereniging, stichting of museum. De vrijwilligers, de liefhebbers en bij jullie, de mogelijkmakers.  

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Tot en met 5 juni 2021 kon er gedoneerd worden. Er is in totaal € 515,50 ontvangen.

Namens het bestuur en leden: Bedankt voor uw bijdrage!

Voor meer informatie:
www.muziekvereniginghummeloenkeppel.nl of de Facebookpagina van Muziekvereniging Hummelo en Keppel.

Deze pagina delen met je vrienden ...