Oranjefestival: ga voetballen als Oranje

Op zaterdag 12 juni organiseert voetbalvereniging HC ’03 samen met de KNVB het Oranjefestival op Sportpark ’t Doornslag in Achter-Drempt. Met dit landelijke festival willen ze zoveel mogelijk jongens en meiden aan het voetballen krijgen. Het Oranjefestival is een voetbalactiviteit op de lokale amateurvereniging, voor zowel niet-leden als de bestaande leden, in de leeftijd 4 tot 12 jaar.


Meer jongens en meiden bij HC ‘03

De laatste 2 seizoenen (2019-2020 en 2020-2021) is er een flinke terugloop in het aantal nieuwe leden, in de leeftijd 4-12 jaar, zowel jongens als meisjes. Door het organiseren van deze wervingsactiviteit, stimuleert de KNVB voetbalverenigingen te werken aan een hogere instroom van deze nieuwe jongens en meiden.

logo voetbalclub HC'03

Profs ondersteunen dit initiatief

De spelers, speelsters en bondscoaches van zowel Nederlands Elftal als de Oranjeleeuwinnen omarmen het initiatief om kinderen te inspireren voetbal te gaan ontdekken op een Oranjefestival bij een amateurvereniging in de buurt. Zij zijn daarom ook zichtbaar in alle uitingen die rondom deze campagne ingezet worden zoals posters, flyer, video’s en diploma. Hun voetbaldroom is ook gestart bij een lokale amateurvereniging, vandaar. Helaas is het voor hen niet mogelijk aanwezig te zijn bij enig Oranjefestival.

Maak kennis met de voetbalclub

Het Oranjefestival is gericht op pupillen en daarmee de jongste jeugd. Deze jeugd mag gewoon trainen en sporten, zonder beperkingen. Het deelnemen aan het festival door de groep waarvoor het bedoeld is daarom mogelijk, ook voor jongens en meiden die nog niet voetballen bij een vereniging. Hierin worden de richtlijnen van de Rijksoverheid gevolgd. Ook kinderen die nog niet voetballen bij een vereniging, krijgen nu de kans om te gaan voetballen bij een lokale amateurvereniging.

Aanmelden Oranjefestival

Op zaterdag 12 juni tussen 10:00 en 12:30 uur is ook op het voetbalveld van HC ’03 het Oranjefestival voor zowel leden als niet-leden in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Wat er die dag precies te doen is, is nog een verrassing maar het wordt gegarandeerd leuk! Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de op dat moment geldende coronarichtlijnen zodat iedereen deze dag op een veilige manier kan beleven. Meld je aan op de website www.knvb.nl/oranjefestival en ervaar zelf hoe leuk het is bij HC ’03!

Deze pagina delen met je vrienden ...