Helpende handjes en groene vingers gevraagd

De werkgroep van park De Braamberg is op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen met het netjes houden van het park. De oorspronkelijke groep is nogal klein geworden en extra handjes, met of zonder groene vingers, zijn meer dan welkom.

Groene voortuin

De ‘groene voortuin’ van Voor-Drempt is in de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Inwoners van ons dorp knapten samen met de gemeente het park op. Bomen en struiken werden verwijderd of gesnoeid, asfalt werd weggehaald, nieuw groen aangelegd, bankjes en klimtoestellen geplaatst en langs de Dreef kwam een lage houten omheining.  29 Juni 2019 werd Park De Braamberg officieel geopend. Een werkgroep met enthousiaste vrijwilligers nam de taak op zich om het onderhoud van Park De Braamberg te doen.

Werkgroep van park De Braamberg

Onlangs kwam er ook een houten omheining op de hoek Gildeweg/Braambergseweg en langs de Rijksweg. Naast de woningen aan de Kleine Dreef kwam een (wilde) bloemenperk en werd een insectenhotel gebouwd (zie foto). Dit voorjaar waren langs de Gildeweg voor het eerst tulpen te bewonderen. Deze bloembollen werden vorig jaar geplant met financiële ondersteuning van Dorpsraad Drempt.

Helpen handjes gevraagd

Als gevolg van verhuizingen, lichamelijke klachten en overlijden is de werkgroep enorm verkleind. Werkgroep van Park De Braamberg doet daarom een oproep voor vrijwilligers. Wie wil er meehelpen om het park netjes te houden? Mensen die enkele uurtjes in de maand bijvoorbeeld afval willen verzamelen of onkruid kunnen wieden zijn van harte uitgenodigd! Het is ook mogelijk om een klein stukje van het park te ‘adopteren’. Je hebt in dat geval een ‘eigen’ gedeelte van het parkje in onderhoud.

Ben je geïnteresseerd in het meehelpen het parkje netjes te houden en nog mooier te maken? Neem dan contact op met Irene Peters (06-57851604) of Hein Veugelink (06-27400356).

 

Deze pagina delen met je vrienden ...