Myrthe wil graag ook jouw stem voor publieksprijs

Myrthe Rosema uit Drempt is Co-Founder van het pre-startup project Scootbezorgd.nl en is hiermee genomineerd voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2021. Met deze eervolle nominatie maakt Scootbezorgd kans op € 5.000 door stemmen van het publiek. Je kunt haar daarmee eenvoudig helpen. Met dit te winnen bedrag komt het daadwerkelijk opstarten van deze bezorgdienst heel dichtbij.

De in 1998 geboren Myrthe woont met haar ouders en broer aan de Dreef in Voor-Drempt. Zij ging hier naar de basisschool en is al lange tijd actief bij Muziekvereniging Hummelo en Keppel (voorheen Olden Keppel). Na het Rietveld Lyceum in Doetinchem vervolgde zij haar studie op ArtEZ in Arnhem. Op deze hogeschool voor de kunsten specialiseerde ze zich na één jaar Art & Design in Productdesign. Inmiddels is ze als zelfstandige product en social designer als ‘Studio Myrthe Rosema’ geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Maatschappelijk ontwerper en idealist

Myrthe omschrijft zichzelf als een maatschappelijk ontwerper en idealist. Zij wil graag een kritische, maar optimistische blik leveren met haar werk. Op een luchtige en lichtelijk humoristische manier wil zij tot een discussie komen bij maatschappelijke onderwerpen die moeilijk zijn of vaak vergeten worden.

Ook met haar afstudeerproject wilde zij het gesprek aanwakkeren en het ouder worden in een ander daglicht plaatsen. Uit één van haar voorstellen is Scootbezorgd.nl ontstaan; een sociale en duurzame bezorgdienst met bezorgers op een scootmobiel of elektrische rolstoel. Samen met studiegenoot Frouke Engel probeert Myrthe nu haar droom tot werkelijkheid te maken.

Scootbezorgd ziet scootmobiel niet als een beperking maar als een mogelijkheid

Scootbezorgd ziet een scootmobiel niet als een beperking, maar als een mogelijkheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt een plek geboden in het hart van de samenleving. Zo wordt bijgedragen aan het gevoel van betekenis te zijn en erbij te horen.

Wij zijn gewend geraakt aan snelheid. Economische winst weegt hierbij zwaar. Helaas is onpersoonlijkheid dan het gevolg. Bij Scootbezorgd draait het niet alleen om resultaten, maar ook om het plezier. Dus meer persoonlijk contact en creëren van een netwerk met collega’s die ondanks een beperking, aandoening of leeftijd toch graag willen werken. Tijd om de arbeidsmarkt inclusiever te maken!

Haagse Vernieuwers Challenge 2021

Het is duidelijk, Scootbezorgd wil de wereld een stukje mooier maken. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Myrthe en Frouke zijn met Scootbezorgd genomineerd voor de Haagse Vernieuwers Challenge. De gemeente Den Haag daagt organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken.

Uit totaal 62 inzendingen werd Scootbezorgd met nog drie andere pre-startups en vier startups geselecteerd. Zij volgen een traject van tien weken en gaan aan de slag met hun ideeën. Met behulp van trainingen worden ze uitgedaagd om te werken aan hun businessplan en pitch die ze tijdens de finale op 8 juli a.s. presenteren. Er zijn 3 prijzen beschikbaar: de startup prijs van € 25.000, de pre-startup prijs van € 10.000 en de publieksprijs van € 5.000.

Stemmen voor publieksprijs

Een vakkundige jury zal alle plannen grondig doornemen. Zij kiezen naar aanleiding van de plannen en de presentaties aan welke startup en pre-startup zij de prijs uitreiken. Voor de laatste categorie kun jij nu jouw stem uitbrengen. Stemmen kan vanaf woensdag 2 juni t/m woensdag 23 juni. Alle winnaars van de challenge worden bekendgemaakt op 8 juli a.s.

voor meer informatie
website Scootbezorgd: www.scootbezorgd.nl | website Haagse Vernieuwers Challenge: impactcity.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...