Geen open zaterdagen in St. Joriskerk

Dit jaar ook geen open zaterdagen in de St. Joriskerk. Op de zaterdagen in de zomermaanden juli en augustus zou de kerk weer opengesteld worden voor toeristen en andere belangstellenden. Helaas is vanwege de coronacrisis besloten de deuren gesloten te houden.

Al jarenlang werden in de zomermaanden diverse activiteiten georganiseerd in de kerk in Voor-Drempt. Twee maanden lang kon men op zaterdag een kijkje nemen. Vele toeristen kwamen al speciaal voor de beroemde wandtapijten. Maar ook voor diegene die bekend zijn met dit kerkgebouw was er telkens een interessante tentoonstelling of activiteit te bekijken of te beluisteren.

Vanwege het coronavirus werd al eerder dit jaar besloten om de kerk in de maand juli gesloten te houden. Nu heeft de Plaatselijke Commissie (PC) Drempt in overleg met de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK), eigenaar van o.a. de St. Joriskerk, besloten ook de activiteiten in augustus te schrappen. De SOGK heeft aangegeven als het niet noodzakelijk is, het kerkgebouw voorlopig gesloten te houden en geen activiteiten te organiseren en ook geen activiteiten in de kerk toe te laten. Dit voor het welzijn en de gezondheid van de deelnemers, bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers.

PC Drempt en SOGK vinden dit besluit heel jammer, maar de gezondheid van deelnemers, exposanten, gastvrouwen en gastheren vindt men één van de belangrijkste uitgangspunten bij de te nemen maatregelen tegen het besmettingsgevaar van het Covid-19 virus. “We zijn tenslotte zuinig op onze mensen!” zegt de woordvoerster van de Plaatselijke Commissie Drempt. “Volgend jaar, 2021, hopen we de open zaterdagen weer te kunnen organiseren.”

 

Foto: het ophangen van wandkleden ter verbetering van de akoestiek (1964)

 

Misschien ook interessant:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...