Nieuw in de Achterhoek: Workshop Bosbaden

Het Toeristisch InformatiePunt Drempt, Hummelo, Keppel introduceert deze zomer de driedaagse workshop Bosbaden in de Achterhoek. Deze meditatieve manier van wandelen is bedoeld voor natuurliefhebbers en wordt aangeboden in het bos rondom Camping De Graafschap in Hummelo.

Twee jaar geleden verscheen het boek ‘Shinrin-yoku, De kunst en wetenschap van het bosbaden’, geschreven door de Japanse auteur Dr. Qing Li. In het Nederlands wordt shinrin-yoku omschreven als bosbaden. In werkelijkheid betekent het zoiets als de ontspanning die je voelt als je je onderdompelt in het bos. Het concept bosbaden is zo’n dertig jaar geleden ontwikkeld in Japan en betekent dat je je langzaam door het bos beweegt en met al je zintuigen probeert alles in je op te nemen. Het is een meditatieve manier van wandelen en blijkt goed te werken als middel om stress te verlagen en je gezondheid te verbeteren.

‘Bosbaden is meer dan alleen wandelen’

In Japan is dit al jaren het geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. In Nederland is dit concept nog nauwelijks bekend. Het Toeristisch InformatiePunt Drempt, Hummelo, Keppel besloot daarom hier in de regio een workshop Bosbaden te starten. De cursuslocatie is de bosrijke omgeving van Camping De Graafschap in Hummelo zodat zowel lokale belangstellenden als geïnteresseerde vakantiegangers op allerlei manieren verbinding leren maken met de natuur en de helende werking van het bos ervaren. Henny Dokter, voorzitter van het Toeristisch InformatiePunt: “Ik hoor vaak van mensen: we weten toch al lang dat buitenlucht goed voor je is, wat maakt bosbaden dan zo bijzonder? Shinrin-yoku werkt op een ander niveau en als je het eenmaal geleerd hebt, kun je het heel goed inpassen in je dagelijkse leven. Het is meer dan alleen wandelen. Het gaat erom wat je ermee doet.”

Driedaagse cursus Bosbaden in de Achterhoek

De workshop Bosbaden in de Achterhoek wordt verspreid over drie dagen gegeven aan volwassen natuurliefhebbers. Professionele docenten leiden de workshop die dagelijks uit een ochtend- en middagdeel bestaat. Op de eerste twee dagen is er ook in de avonduren een cursusblok dat creatief wordt ingevuld. De cursus kan worden gegeven binnen de maatregelen zoals die door de RIVM zijn opgesteld. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op de website www.achterommetjes.nl onder het kopje Tuinen & Natuur.

 

Fotobijschrift:
Met de workshop Bosbaden in de Achterhoek leren de cursisten op allerlei manieren verbinding te maken met de natuur en ervaren ze de helende werking van het bos.
[Foto: PR]

 

Vorig bericht: Dremptse kermis 2020 gaat niet door

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...