Foute Party en dorpsontbijt tijdens kermis

Traditioneel is iedere derde maandag van september en de zondag ervoor kermis in ons dorp. De laatste jaren was er ook op de zaterdagavond al het een en ander te doen, zoals het jeugdvogelschieten en de vogel ophalen bij de timmerman. Vanaf dit jaar wordt de zaterdagavond een volwaardige feestavond. De aftrap van de Dremptse kermis gebeurt meteen groots met de Q Music Foute Party in de feesttent.

In het verleden werd de kermisoptocht al verplaatst van de maandagochtend naar de zondagmiddag. Destijds deed de kleinere stoet zijn ronde, tijdens de vaak frisse ochtenduren, met weinig toeschouwers. Nu de wagens, loopgroepen en versierde fietsen op de zondag van Voor- naar Achter-Drempt trekken is het weer meestal veel aangenamer, zijn er meer deelnemers en trekt het meer kijkers langs de straten.

Toenemende belangstelling voor kermis op zaterdagavond

Het zijn vooral de tieners die de laatste jaren meebouwen aan een wagen voor de optocht. Zij dragen zo bij aan een mooiere optocht. Maar diezelfde jongeren moeten vaak de kermis op maandag missen vanwege school. Ook veel volwassenen vinden het veel prettiger om op zaterdag kermis te vieren dan op hun werkdag. Daarom heeft het kermiscomité na het houden van een enquête en jarenlange overweging besloten om de activiteiten op zaterdagavond uit te breiden.

Zaterdagavond wordt volwaardige feestavond

Drie jaar geleden werd het jeugdvogelschieten al ingevoerd voor de jongeren die de basisschool hebben verlaten en nog geen 18 jaar zijn. Dit start om 18:30 uur. Aansluitend wordt de vogel opgehaald bij vogelbouwer Maurice Leisink. De vogel, voor het vogelschieten van de maandagmorgen,  arriveert rond 21:00 uur op het kermisterrein. Nieuw dit jaar is dat ook alle attracties op de zaterdagavond al open zijn. In de feesttent van Hoppenreijs kan met vier uur lang dansen en meezingen tijdens de Q Music Foute Party met twee bekende DJ’s. Zo wordt de zaterdagavond een volwaardige feestavond.

Nieuw! Dorpsontbijt op maandagochtend

Maar er gaat meer veranderen. De kermismaandag wordt gestart met een dorpsontbijt. Het kermiscomité roept iedereen, jong en oud, op om samen met oude of nieuwe buren, nieuwe of oude dorpsgenoten, naar het ontbijt te komen en van daaruit de kermismaandag te starten. Het dorpsontbijt begint om 09:15 uur in de feesttent. Aansluitend starten de spelletjes en activiteiten voor de schooljeugd en volwassenen en natuurlijk het vogelschieten.

Dit jaar dus Dremptse kermis op zaterdag 14, zondag 15 én maandag 16 september. Iedereen veel plezier!

 

• Ook leuk: foto’s kermisoptocht 2018

 

aankondiging Qmusic Foute Party Drempt

 

Deze pagina delen met je vrienden ...