Intrede predikant Karin Spelt

Medio april zal Dominee U.C. (Karin) Spelt haar intrede doen in de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel. Haar huidige standplaats is de Protestantse Gemeente Tiel, waar zij al sinds 2002 pastoraal verantwoordelijk is.

Haar wortels liggen langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust, waar zij in 1960 geboren werd en haar jeugd doorbracht in Middelharnis. Na een studie aan de Christelijke Pedagogische academie in Middelburg en de studie Theologie aan de Rijks universiteit te Utrecht was de eerste plaats waar zij in 1993 predikant werd de Hervormde kerk in Wehl. Van daaruit werd Ds. Spelt in 2002 naar Tiel beroepen.

Opvolger Dominee Dirk Engelage

De Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel (PDGO) zocht als gastvrije kleine plattelandsgemeente met ruimte voor ontmoeting met de God van de Bijbel en met elkaar een opvolger voor ds. Dirk Engelage. Dominee Engelage nam begin 2018 afscheid wegens pensioengerechtigde leeftijd. Er werd dus meer dan een jaar lang gezocht naar een inspirerende en enthousiaste predikant (m/v) ter opvolging.

Dominee Karin Spelt zal ongeveer één keer in de drie weken in de vieringen in de St. Joriskerk en de Dorpskerk in Hoog-Keppel voorgaan. De beroepingscommissie verwacht dat zij de Bijbelse verhalen kan duiden en in verband brengt met actualiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Tevens heeft de commissie gevraagd om een voorganger die op een positieve manier vorm geeft en dus ook openstaat voor de toenemende behoefte aan zingeving van mensen, van jong tot oud.

Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel

De Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel is een gemeente met 375 pastorale eenheden. Zij heeft een harde kern van 50 kerkgangers en een grote kring van meelevende vrijwilligers. PDGO heeft een pluriforme samenstelling, die openstaat voor verandering en waarin iedereen welkom is. In het kader van Ontmoeting en Bezinning wordt er samengewerkt met andere gemeenten. Er worden afwisselende diensten gehouden, waaronder oecumenische vieringen, oogstdienst en een openluchtdienst.

 

krokussen in het gras op het kerkhof, met op de achtergrond de St. Joriskerk Drempt

 

Deze pagina delen met je vrienden ...