Zwerfvuil in eigen omgeving opruimen

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opschoonactie. Covid-19 zorgt ook hierbij voor zand in de raderen. De geplande groepsinitiatieven in Drempt, Hummelo en Keppel gaan daarom helaas niet door. Maar u kunt natuurlijk altijd zelf zwerfafval in uw buurt, straat of buitengebied opruimen. Is de verzamelde rommel dusdanig veel dat het niet in de eigen container past, dan kunt u altijd een melding bij de gemeente Bronckhorst doen.

In maart 2020 heeft Nederland Schoon, de landelijke organisatie achter de Opschoondag, het jaarlijkse evenement afgelast in verband met het Corona virus. Er werd besloten om de actie te verplaatsen naar 19 september en het zo te laten samenvallen met de World Cleanup Day.

Bronckhorst heeft de voorbereidingsgroepen in haar gemeente laten weten dat zij door de aanhoudende problemen met het virus geen centrale coördinatie zal gaan voeren in het beschikbaar stellen van de benodigde materialen op de locaties om veilig schoon te kunnen maken.

De groepen in Drempt, Hummelo en Keppel/Eldrik hebben hierop besloten om eveneens geen centrale actie te voeren. Dus geen gezamenlijke start en geen gezellige bijeenkomsten na afloop. Eerdere keren vertrokken er altijd groepen vanuit Park De Braamberg in Voor-Drempt, boerencamping Remmelink in Achter-Drempt. HCR de Gouden Karper in Hummelo is al jaren het vertrekpunt voor opruimacties in Hummelo en Keppel/Eldrik.

Bronckhorst kan nog schoner

Het staat natuurlijk iedereen vrij om op eigen gelegenheid een stukje berm, parkeerplaats of bospad schoon te maken. Steeds meer mensen ergeren zich aan het zwerfvuil in hun woonomgeving. Terwijl de oplossing eigenlijk heel simpel kan zijn. Breng het afval daar waar het hoort, in de afvalbak. Bronckhorst kan nog schoner.

Melding burgerparticipatie (ophalen verzameld afval)

Het is overigens ook goed om te weten dat u een melding kunt doen via de website van de gemeente Bronckhorst om verzameld materiaal op te laten halen. Inwoners die zich inzetten voor de gemeenschap door het schoonhouden en/of onderhouden van de openbare ruimte (zoals het onderhoud van een groenvoorziening in de buurt, het leegmaken van prullenbakken en het verzamelen van zwerfvuil) kunnen via het formulier ‘Melding woon- en leefomgeving’ en de hoofdcategorie ‘Afval en milieu’ vragen om het afval op te laten halen.

Deze pagina delen met je vrienden ...