Zwemmen in het Hessenbad

De weersvooruitzichten voor de komende weken zijn uitstekend voor een verfrissende duik in het water. Velen zullen deze verkoeling zoeken in het Hessenbad in Hoog-Keppel. Houd er wel rekening mee dat u zich van tevoren moet aanmelden!

Het Hessenbad is een uniek openluchtzwembad in Hoog-Keppel en een leuk dagje uit voor het hele gezin! Naast het grote buiten zwembad kent het Hessenbad een waterspeelplaats voor de allerkleinsten en een familiebad voor kinderen tot 12 jaar met glijbaan.

Het 25 meter-bad met een diepte van 1 tot 2 meter, inclusief startblokken en een gebruiksvriendelijke trap voor een gemakkelijke toegang, is toegankelijk als je in het bezit bent van zwemdiploma A. Verder is er een aparte kleedruimte, douche en toilet voor mindervaliden, kiosk met versnaperingen en een grote ligweide met veel schaduw, picknicktafels, volleybalveld, speeltuin en springkussens. Voor elk wat wils dus!

Moet ik me aanmelden als ik wil zwemmen in het Hessenbad?

Als u wilt zwemmen in het fantastische openluchtzwembad dient u zich aan te melden via de website hessenbad.nl. Dit geldt voor zowel leden als niet-leden én is voor alle leeftijden verplicht, want vol is vol.

Op de startpagina van de website vindt u onder de kopregel ‘Social media en online aanmelden’ twee agenda icoontjes: lichtblauw voor de leden en lichtgroen voor niet-leden. Meld je op tijd aan, want er wordt met deze hoge temperaturen grote belangstelling verwacht. In verband met deze drukte is alleen online aanmelden mogelijk en kan dit niet telefonisch.

Hoe weet ik of het zwembad open is?

Op de website hessenbad.nl (homepage, onderaan) staan de openingstijden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit afwijken, bijvoorbeeld bij zware regen of onweer, of bij erg mooi weer ook langer open. Bijzondere evenementen en activiteiten staan altijd vermeld op de Facebookpagina.

Hoeveel kost de toegang?

Bent u geen lid, dan betaalt u toegang per keer. Voor volwassenen kost dit 5 euro, voor kinderen tussen 4 en 18 jaar 3 euro en tot 4 jaar is het gratis. U kunt dit bedrag pinnen, want er is een pinautomaat bij de entree.

Is er een kiosk of winkeltje?

In de vakantieperiode is de kiosk open van 10.00 uur tot iets voor sluitingstijd. Er is verse koffie en thee, frisdrank, patat en tosti’s. Ook verschillende ijsjes en snoep zijn te verkrijgen. Ook de kiosk beschikt over een pinautomaat.

 

• foto: website hessenbad.nl

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...