Wat zegt de koe?

Met het mooie weer spelen de peuters van Peuterspeelgroep de Klimtoren veel buiten. En wat gezellig is dat met koeien in de achtertuin. De peuters krijgen ongemerkt een lesje op het peuterplein. Wat zegt de koe? Deze fantastische foto van pedagogisch medewerker Deborah Pothof laat ons even meegenieten.

De peuterspeelgroep

Ben jij op zoek naar een peuterspeelgroep voor je kind in Drempt? Zoek je een veilige en inspirerende plek waar jouw kind zicht thuis voelt en gezien wordt? Een plek waar je zoon of dochter leert samen te werken met anderen? Dan ben je bij kindcentrum de Klimtoren (onderdeel van Kinderopvang Spelenderwijs) aan het juiste adres. Zij zitten samen met basisschool de Klimtoren in een ruim en licht schoolgebouw aan de Kerkstraat 87 in Voor-Drempt.

www.kinderopvangspelenderwijs.nl

Plezier maken terwijl je groeit

Peuters van 2 tot 4 jaar krijgen in een rijke speel- en leeromgeving alle ruimte om te groeien, te leren en het beste uit zichzelf te halen. Samen veel plezier maken. Jouw kind maakt vriendjes, leert samen te spelen, te delen en respectvol te communiceren. Dat is goed voor zijn sociale ontwikkeling. Door zelf te ervaren groeit je peuter en krijgt het vertrouwen in zichzelf en anderen.

Soepele overgang naar de basisschool

Komt jouw kind bij de peuterspeelgroep, dan raakt hij/zij op een natuurlijke manier al vertrouwd met de basisschool. De groep neemt er regelmatig een kijkje, spelen met de kleuters van groep 1, stemmen thema’s op elkaar af en vieren feestjes samen. De juffen en meesters van groep 1 zijn geen onbekenden voor je kind, want zij komen regelmatig even langs. Zo is de overgang naar de basisschool straks niet zo spannend meer en dat voelt veilig en vertrouwd.

Twee of vier dagdelen per week

Peuters komen twee dagdelen per week vier uur spelen, zodat ze zich snel thuis voelen en er altijd vaste vriendjes op de groep zijn. Heeft je kind een extra steuntje in de rug nodig, bijv. omdat er sprake is van een taal achterstand, dan kan het consultatiebureau een VVE-indicatie (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) afgeven. Je kind mag dan twee extra dagdelen komen. Dit wordt volledig vergoed door de gemeente. Het VVE programma is voor kinderen van 2 tot 6 jaar en loopt dus door in groep 1 en 2 van de basisschool.

Deze pagina delen met je vrienden ...