Naaiatelier Kieskleurig pakt 10 juni groots uit tijdens Hanzefeest Doesburg

Naaiatelier Kieskleurig is al volop bezig om veel mooie producten te maken voor het Hanzefeest dat op zaterdag 10 juni van 11:00 tot 18:00 uur zal plaatsvinden in hartje Doesburg. Het naaiatelier heeft twee kramen in de Veerpoortstraat en een groot team van vrijwilligers zal uitgedost zijn in middeleeuwse kleding.

De producten die het naaiatelier maakt zijn van velerlei aard, maar altijd gemaakt van stoffen en fournituren die anders in de verbrandingsovens terecht zouden komen. Ook kan men met specifieke opdrachten bij het naaiatelier terecht; van het maken van kussens op maat tot het maken van jassen.

Inmiddels heeft Naaiatelier Kieskleurig al diverse vestigingen in de regio waar men op bepaalde dagdelen onder begeleiding van vrijwilligers nieuwe kleding kan leren naaien, maar ook waar mogelijkheden zijn om kleding te repareren.

De doelgroep is vooral anderstaligen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De naaiateliers in de regio hebben tevens als doel om op een aangename en laagdrempelige manier nieuwe contacten aan te gaan en iets nieuws te leren zonder veel energie en materiaal te gebruiken. Alle stoffen en naaimachines zijn namelijk tweedehands en bovendien zijn de lessen gratis.

Op de Doesburgse Hanzefeesten ligt de nadruk op het deelnemen aan leuke en creatieve workshops en zijn er vrijwilligers aanwezig om daarbij te assisteren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een pompom maken of een uiltje weven op een simpel weefgetouw. Kinderen die veel energie hebben kunnen aan de gang met een borduurwerkje of ze kunnen van vilt een hangpoppetje maken. De workshops duren gemiddeld een half uurtje. Kinderen van basisscholen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshops. Ouders en verzorgers zijn ook van harte welkom en kunnen in de tussentijd oriënteren wat het naaiatelier nog meer te bieden heeft.

Voor meer informatie over de Doesburgse Hanzefeesten zie www.doesburgsehanzefeesten.nl.

Deze pagina delen met je vrienden ...