Concert van het Bachkoor Doetinchem in de St. Joriskerk

Het Bachkoor Doetinchem voert op zaterdag 3 juni a.s. in de St. Joriskerk in Drempt een programma uit met a capella koorwerken waarin het thema ‘Natuur’ centraal staat. Tijdens het lenteconcert ‘Songs of Nature’ zullen gevarieerde werken van componisten zoals Arcadelt, Britten, Dvořák, Gade, Gibbons, Hindemith, Janequin, Sain- Saëns en Stanford worden afgewisseld met instrumentale intermezzi, uitgevoerd door hoboiste en blokfluitiste Allison Smith. Het geheel staat onder leiding van JanJoost van Elburg. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegangsprijs bedraagt €12,50 en voor kinderen tot 18 jaar €5,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kerk op de avond zelf. Vooraf zijn de kaartjes via de leden en via de website verkrijgbaar.

Het programma

Al sinds de Renaissance staan dieren en bloemen symbool voor menselijke deugden of eigenschappen. De natuur vormt in de liederen van dit concert de inspiratiebron voor het al dan niet woelige innerlijke leven van de mens. Aan de hand van de belevenissen van vogels of de schoonheid van bloemen vertellen dichters in symboliek hun verhaal over hun innerlijke emoties, over hun al dan niet geslaagde liefdes, over de symbolische waarde van de stervende zwaan, of de observaties van drie raven op een hekje, die naar een dode ridder kijken. Tussen alle koorliederen vertolken verrassende muzikale intermezzi het gezang van vogels.

De musici

Bachkoor Doetinchem is een gemengd koor van amateurzangers uit Doetinchem en omstreken, dat tweemaal per jaar een concert in de regio verzorgt.

JanJoost van Elburg is sinds januari 2022 de muzikaal leider van het gezelschap.JanJoost van Elburg studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam, in de richting Koordirectie. Hij studeerde o.a. bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer en Margreet Honig. In Engeland deed hij dat bij Ghislaine Morgan. JanJoost van Elburg is naast dirigent van Bachkoor Doetinchem ook dirigent van het Lelikoor en het Westerkerkkoor in Amsterdam. In Oxford (Verenigd Koninkrijk) leidt hij the Bartholomew Consort. Ook is hij een veelgevraagd gastdirigent, editor en vocal coach, zowel in Nederland als in Engeland.

Allison M. Smith is hoboïste en blokfluitiste. Zij studeerde historische hobo bij Frank de Bruine aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (M.M., B.M.), hobo bij Alex Klein en Ray Still aan de Northwestern University School of Music in de omgeving van Chicago (M.M.), en hobo en barokhobo bij Marc Schachman aan het Vassar College in New York (BA). Ze trad op onder leiding van dirigenten als Gustav Leonhardt en Richard Egarr en met ensembles uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Een bijzonder talent is haar imitatie van vogelgeluiden door middel van fluiten waarmee ze als soliste optrad.

Voor meer informatie over dit concert:

Bachkoor Doetinchem
Pollyan van Swigchem (voorzitter)
e-mail: bachkoordoetinchem@gmail.com
telefoon: 06-53 35 00 60

Deze pagina delen met je vrienden ...