Vliegerfeest op voetbalvelden HC ’03

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli organiseert ’t Hessenhuus in samenwerking met Dick en Tonny Toonen uit Langerak voor het vijfde achtereenvolgende jaar een vliegerfeest op en rond de voetbalvelden van HC ’03. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er een uniek en gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

 

 

Het bestuur van multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus, ook het clubhuis van voetbalvereniging HC ’03, wilde vijf jaar geleden graag een evenement organiseren voor het hele gezin. Rick Toonen, de zoon van Dick en Tonny, voetbalde destijds bij HC ’03 en zodoende kwam het echtpaar in contact met de organisatie. ‘De voetbalvelden lenen zich uitstekend voor zo’n evenement’, vertelt Dick Toonen die zelf al zo’n 30 jaar fanatiek vliegeraar is en zijn eigen vliegers ontwerpt en zelf maakt op de naaimachine.

Hobby in de buitenlucht

De hobby van het echtpaar Toonen bracht hen op vliegerfeesten in Nederland maar ook in Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, België en Spanje. ‘In het begin bezochten we zo’n vliegerfeest dat meestal een weekend duurt slechts één dag, tegenwoordig bezoeken we zo’n vijftien à twintig feesten per jaar. Dat zijn ongeveer twaalf volledige weekenden per jaar en soms nog wat doordeweekse dagen’, vertelt Dick. Wat trekt hen zo aan in het vliegeren? Dat is voor Tonny geen moeilijke vraag: ‘We kunnen er onze creativiteit in kwijt door zelf een vlieger te ontwerpen en te maken. Het is een grote uitdaging om te proberen zo’n vlieger de lucht in te krijgen en te houden. Bovendien is het heerlijk om in de buitenlucht je hobby uit te kunnen oefenen en de vliegerfeesten zijn echt heel gezellig, er is onderling een enorme saamhorigheid.‘

Snoep droppen en nachtvliegeren

Voor het vliegerfeest in Drempt hebben Dick en Tonny zo’n zeventig collega-vliegeraars uitgenodigd met de meest uiteenlopende vliegers in grootte en kleurencombinaties. Voor kinderen wordt een workshop vliegers maken en een puzzeltocht georganiseerd, en ze kunnen snoep en knuffels aan vliegers vastbinden die vervolgens gedropt worden. Met een camera aan een vlieger worden luchtfoto’s van de omgeving gemaakt die belangstellenden later kunnen opvragen. Op zaterdagavond vindt het spectaculaire nachtvliegeren plaats waarbij vliegers in het donker worden opgelaten. Het publiek wordt aangeraden dan zelf een zaklamp mee te nemen om de vliegers te bekijken. Het wordt dus echt een evenement voor het hele gezin. De entree is gratis. Het vliegerevenement is op zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

 

advertentie Vliegerfeest Drempt 2019

 

• Voor meer informatie: www.hc-03.nl
• Foto vliegers: Fleur Langeweg
• Video Vliegerfeest 2018: Rene Baremans

 

Deze pagina delen met je vrienden ...