Jubileumfeest voor 10 jaar AchterOmmetjes

Tien jaar  geleden introduceerde het Toeristisch Informatiepunt Drempt, Hummelo en Keppel AchterOmmetjes voor het eerst: een klein vierkant boekje met daarin alle informatie voor toeristen en recreanten in de dorpen Drempt, Hummelo en Keppel. Sindsdien verschijnt er ieder jaar een nieuwe versie. Op zondag 7 juli viert de organisatie van 14:00 tot 17:00 uur bij Camping Siebieverden in Eldrik het tienjarig jubileum met muziek en activiteiten voor jong en oud.

Website en informatieboekje

Na de gemeentelijke herindeling in 2005 ontstond de VVV Bronckhorst die de nieuwe gemeente op de kaart moest zetten. ‘Maar de focus was daarbij meer gericht op de grotere kernen terwijl hier ook van alles te beleven is. Met een aantal enthousiaste inwoners en ondernemers sloegen we de handen ineen en besloten onze kernen zelf te promoten’, zegt Henny Dokter, voorzitter van het Toeristisch Informatiepunt Drempt, Hummelo en Keppel (TIPDHK) dat zo ontstond.

Er volgde een website met overzichtelijke informatie voor de toerist en een boekje dat de pakkende naam AchterOmmetjes meekreeg. ‘In de Achterhoek is iedereen heel gastvrij. Als er iemand bij de voordeur staat, zeggen we vaak: loop maar achterom. Een mooi welkom voor de bezoeker. Dankzij zo’n 40 bedrijven die financieel bijdragen aan de AchterOmmetjes en de boekjes zelf ook verspreiden op beurzen in binnen- en buitenland kunnen we dit realiseren en bezoekers zo verleiden om langer in onze regio te verblijven.’

 

voorzijde folder 10 jaar AchterOmmetjes TIPDHK
voorzijde van het jubileumnummer

 

Jubileumfeest bij Camping Siebieverden

Op zondag 7 juli viert het TIPDHK het tienjarig jubileum van de AchterOmmetjes bij Camping Siebieverden, IJsselweg 5 in Eldrik. Van 14:00 uur tot 17:00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om dit mee te vieren. Er is muziek van de Dremptse band Steve Nippels, de Belgische troubadour John Wils en de jazzband Hot & Sweet. Kinderen kunnen meedoen aan een kleiactiviteit of deelnemen aan een nieuw gps-spel waarbij ze over een route van circa 4 kilometer opdrachten uitvoeren. De entree is gratis.

 

• foto boven: Henny Dokter met een aantal AchterOmmetjes in zijn hand; het toeristische informatieboekje van Drempt, Hummelo en Keppel dat 10 jaar bestaat. (foto: Ceciel Bremer)

• website: www.achterommetjes.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...