Vernieuwing met muziekvereniging Hummelo en Keppel

Met ingang van het nieuwe jaar gaan de muziekgezelschappen Olden-Keppel uit Drempt en De Eendracht uit Hummelo samen onder de naam muziekvereniging Hummelo en Keppel met interim-dirigent Christian Ansink.

Beide verenigingen zagen de laatste jaren met lede ogen het ledenaantal afnemen. Vroeger waren er in iedere familie uit het dorp wel één of meer muzikanten bij een vereniging. Helaas is dit tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Daarbij komt dat de subsidies steeds verder zijn teruggeschroefd, zodat het steeds moeilijker wordt voor een vereniging om de broek hoog te houden. Voor beide verenigingen was het al langer duidelijk dat er iets moest gebeuren, om te voorkomen dat over een aantal jaren zowel Hummelo als Drempt geen muziekvereniging meer zou hebben. Zo ernstig was het.

Naast fusie ook vernieuwing

De nieuwe muziekvereniging wil zich in de toekomst gaan vertonen in hippe kleding in plaats van ouderwetse uniformen. Ook de muziekkeuzes zullen dusdanig gemaakt worden, dat het zowel jong als oud zal aanspreken. Het betreft dus niet alleen een fusie, maar vooral ook vernieuwing. Zo wil men ook samenwerken met scholen en verenigingen om een hele andere weg in te slaan. Dit alles is nodig om te voorkomen dat over tien jaar de nieuwe vereniging alsnog ophoudt te bestaan.

Reportage Omroep Gelderland

Inmiddels wordt er al samen gerepeteerd. Omroep Gelderland was maandag 4 december aanwezig bij de eerste gezamenlijke repetitieavond in het Dorpshuis. In de gemaakte reportage is de nieuwe beoogde voorzitster Simone Winkelhorst aan het woord. Ook komen de oud-voorzitters Jan Tiecken van De Eendracht en Henk Gosselink van Olden-Keppel nog even vol in beeld.

 

Voortgang fusie is te volgen via de website van muziekvereniging Hummelo en Keppel.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...