Repair Cafe van start

In januari 2018 start het Repair Café voor Drempt, Eldrik, Hummelo en Laag- en Hoog Keppel in de huiskamer van de Stichting Welzijn aan de Burg. Van Panhuysbrink 1e te Hoog Keppel. Het is een initiatief van de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel.

Een team van enthousiaste vrijwilligers staat klaar om, samen met u, uw huisraad te repareren. Daarmee bereiken we, dat we door het hergebruik van vaak nog goede spullen, onze afvalberg verkleinen. De ervaring in andere plaatsen leert ons dat vaak de defecte spullen en apparaten ‘opgelapt’ kunnen worden.

Repair Café helpt de afvalberg verkleinen

Wel belangrijk om te weten: het Repair Café is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de Gouden Schaar bijvoorbeeld moeten ook hun brood blijven verdienen! Het idee is dat u er zelf ook wat van leert. Bij fietsen, stoelen en kleding is het makkelijker om zelf mee te helpen dan bij apparatuur als magnetrons en cd-spelers. Dan kijkt u mee met het werk van de reparateur. En ze leggen graag uit hoe een apparaat werkt en wat er mis is. Eventuele onderdelen bestelt en koopt u zelf. De regionale middenstand helpt u graag.

Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden; een vrijwillige bijdrage voor bijvoorbeeld de aanschaf van gereedschappen wordt op prijs gesteld. Natuurlijk is er tijd voor een kopje koffie en een praatje met zowel de vrijwilligers als de andere bezoekers.

Vrijwilligers met kennis van computers en smartphones gezocht

Op 14 december om 19.30 uur is de eerste bijeenkomst van de vrijwilligers in de huiskamer van de Stichting Welzijn in Hoog Keppel. Dan wordt er onder andere gesproken over de openingstijden van het Repair Café.

Bent u enthousiast geworden over dit initiatief en wilt u ook vrijwilliger worden bij het Repair Café, meldt u zich dan aan bij evertjanbloemen@gmail.com. Het Repair Café zoekt nog vrijwilligers met kennis van computers, tablets, smartphones en bijbehorende programma’s om gebruikersvragen op te kunnen lossen.

Kijk voor meer informatie over het Repair Café op de landelijke Repair Café-site.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...