Twee gouden medailles en wereldrecord voor Iris Jaspers

Regerend wereldkampioen Iris Jaspers uit Drempt heeft tijdens het NK Aerial & Pole 2022 twee gouden medailles weten te bemachtigen. Bovendien wist zij het wereldrecord te verbeteren.

In het weekend van 7 en 8 mei vond het Nederlandse Kampioenschap Aerial & Pole 2022 plaats in de Van Der Knaaphal in Ede. Top-atleten in de paaldanssport en aerial hoop streden om de titel van Nederlands kampioen en kwalificatie voor het WK in Zwitserland.

Op zaterdagavond was de Artistic & Ultra avond, waarbij de atleten zich voornamelijk richtten op een artistiek podiumpresentatie. Op zondag was de Sports dag waar de extremen in kracht en lenigheid werden opgezocht.

In de klasse Artistic Hoop Professional voor Juniors 14 tot 17 jaar werd Iris Jaspers eerste met een waardering van 68.7. Bij Hoop Sport Elite in de groep Junior mixed wist Iris wederom een gouden medaille te behalen. Met de 43 punten die ze hiermee scoorde verbreekt ze bovendien het bestaande wereldrecord (41.4) van Rusland.

Met deze behaalde resultaten op het NK heeft Iris Jaspers zich gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen in oktober in Zwitserland.

Gebroken duim
Op een eerste plek eindigen is fantastisch! Een wereldrecord bemachtigen is meer dan fantastisch! Maar dat alles weten te doen met een gebroken duim is onvoorstelbaar fantastisch! Achteraf bleek namelijk dat Iris tijdens haar tweede routine een duim heeft gebroken. Deze bikkel zit nu dus even in het gips, maar kijkt al uit naar de wereldkampioenschappen.

Foto + video: Eddo Jaspers (Iris tijdens NK Artistic Hoop 2022)

Deze pagina delen met je vrienden ...