4 Mei herdenking in Hummelo en Hoog-Keppel

4 Mei herdenking kan in 2022 weer samen, u bent van harte welkom. Om 19:00 uur in Hummelo en 19:58 uur in Hoog-Keppel.

Na twee jaren waarin de 4 mei herdenking, als gevolg van de coronapandemie, zonder publiek gehouden moest worden, kan dat nu weer met z’n allen. En er is alle reden om stil te staan bij al die mensen, militairen én burgers, die door oorlogshandelingen of bij vredesoperaties om het leven zijn gekomen.

In Hummelo komen we om 19:00 uur bijeen bij de ingang van de begraafplaats aan de Zelhemseweg. Om 19:10 uur gaan we naar de graven van de 5 geallieerde vliegers, waar de herdenking zal plaatsvinden. Jongeren van basisschool “De Woordhof” zullen een gedicht voordragen en vertegenwoordigers van de gemeente Bronckhorst, de veteranen, het 4-mei Comité, de jongeren en de bevolking van Hummelo, zullen bloemen leggen.

Na de plechtigheid gaan we naar Hoog-Keppel naar het monument aan de Monumentenweg, waar we om 19:58 uur beginnen met het blazen van the Last Post. Ook hier worden gedichten voorgedragen en bloemen gelegd door vertegenwoordigers van de gemeente Bronckhorst, de veteranen, het 4-mei Comité, de jongeren en de bevolking van Hummelo, Keppel en Drempt. Aansluitend krijgen alle aanwezigen de gelegenheid om langs het monument te lopen en hun eer te betuigen. De herdenking hier zal muzikaal worden omlijst door Muziekvereniging Hummelo en Keppel.

Vlagprotocol 4 mei

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Op deze manier brengen we een mooi eerbetoon aan iedereen die, als gevolg van oorlogshandelingen, om het leven is gekomen.

(Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.)

• bron: 4 mei comité Hummelo, Keppel en Drempt

Deze pagina delen met je vrienden ...