Workshops, poëzie, muziek en kunstwandelroute (update)

Tussen Pasen en Pinksteren is weer de Kunstwandelroute in Hummelo. Op alle dagen kan men tussen zonsopgang en zonsondergang op Landgoed Enghuizen een fraaie route lopen langs bijzondere kunstwerken. In deze periode is er ook veel moois te beleven en te doen bij Uitspanning De Klevenhorst aan de Van Heeckerenweg 13. De dichters en zangers van de Klinkplek en de vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion hebben een mooi programma samengesteld.

Workshops

Petra Uphoff uit Hummelo geeft een workshop handspinnen en wol verven met plantaardige kleurstoffen. In de workshop ‘Opvouwbaar bos’ door Helma Snelooper en Nel van der Meulen uit Hummelo worden eigen teksten en gedichten verwerkt in een mooie collage en ingenieus opgevouwen tot een boekje. Nel van der Meulen leidt ook een workshop waarbij geweven wordt op een weefraampje van De Klevenhorst. En dan is er nog de mogelijkheid om kennis te maken met het zogenaamde natvilten. Ingrid Veenendaal uit Hoog-Keppel laat zien hoe je met meerdere kleuren wol een kunstwerkje ‘schildert’.

In een workshop door Ria Pelgrom uit Hummelo ga je met verf en een paneel aan de slag. Okkie Klinkspoor en vrijwilligers van de Voorleesbrigade komen naar Hummelo en doen waar ze goed in zijn: mooie verhalen voorlezen! Ook zijn er nog twee workshops op een andere locatie. Bij Proeflokaal De Preinerei aan de Dorpsstraat 16 geeft Manon Lemaire een workshop. Neem je gehavende kledingstuk mee en leer hoe je het een prachtig tweede leven geeft. Of leer tekenen in anderhalf uur. Met de juiste trucs van Roland Goos kan iedereen tekenen.

Aanmelden

Voor elke workshop is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je in via langlevekunst@amphion.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en de workshop(s) waaraan je wilt deelnemen. Meedoen is kosteloos.

Kunstklinkplek

De Kunstklinkplek langs de Kunstwandelroute wordt ook wel ‘het kleinste openluchttheater van Nederland’ genoemd. Wandelaars kunnen neerstrijken op het ‘Klinkmeubel’, gemaakt door beeldend kunstenaar Rolf Wolters. De vorm zorgt voor beslotenheid. Binnenin dragen dichters voor uit eigen werk en kleuren muzikanten met klanken.

Het thema van de Kunstwandelroute dit jaar is ‘Dwaallust’. Op de route zingen poëziefluisteraars de wandelaars los van het rechte pad, richting boerderij De Klevenhorst, waar ze zich kunnen verliezen in muziek en poëzie.

De dichters en zangers van de Klinkplek zijn te zien en te horen op elke zondag tussen Pasen en Pinksteren (plus Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag). Iedere keer met een nieuw, verrassend programma van 14:00 tot 16:00 uur.

Op de eerste twee afbeeldingen staan de activiteiten vanaf 15 mei (flyer 2).
Daaronder kunt u de eerste flyer met het programma tot en met 14 mei nog eens teruglezen.

( voorzijde flyer 2 )
( achterzijde flyer 2 )
( voorzijde flyer 1 )
( achterzijde flyer 1 )
Deze pagina delen met je vrienden ...