Topprestaties Iris Jaspers tijdens NK Paalsport

Iris Jaspers (13 jaar) uit Drempt heeft in het weekend van 22 en 23 juni meegedaan aan het NK 2019 Paalsport in de disciplines Pole Sports en Aerial Hoop. Zij werd tweede tijdens dit Nationaal Kampioenschap in de klasse Aerial Hoop Novice, een werkelijke topprestatie en mooie performance. Met veel dank aan haar NK coach Samantha Polman van Aerial Studio Arnhem. Zonder haar enorme inzet en toewijding was dit nooit gelukt.  

Eervolle tweede plek bij Aerial Hoop

Iris had een score van 30.6 en een gedeelde eerste plaats, maar de regel is dat de deelnemer met de hoogste score op ‘technical deduction’ (techniek beoordeling) wint. De winnaars gaan naar het WK en worden geplaatst op de wereld ranglijst. Aan het WK doen ruim 40 landen mee. Inmiddels hebben al 36 landen hun wedstrijd gehouden. Als Iris eerste was geworden, zou zij met haar score van 30.6 op dit moment als vierde op de wereldranglijst staan.  

2e plaats voor Iris Jaspers bij NK 2019 Pole Sports Aerial Hoop Novice Female
Iris Jaspers (li) op het erepodium tijdens de prijsuitreiking bij NK Paalsport 2019 in de klasse Aerial Hoop Novice

 

  Iris heeft ook meegedaan met NK Pole Sport Novice Female. Hier behaalde zij een achtste plaats, een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen werd zij elfde. Paalsport en Aerial Hoop zijn vrij nieuwe sporten waarvoor enorme kracht en lenigheid vereist is. Het heeft veel weg van acrobatiek en het wordt ook wel eens het nieuwe turnen genoemd. Iris doet al bijna 4 jaar aan Pole Sports, Aerial Hoop en Aerial Silks. Iris heeft in de afgelopen 6 maanden gemiddeld 10 uur extra per week getraind en het resultaat mag er zijn. Volgend jaar wil ze ook weer meedoen met het NK 2020 Paalsport en gaat dan natuurlijk voor goud! Iris is te volgen op Instagram: @iris.aeriallistic.  

Alle foto’s in dit bericht zijn van Caroline Demey | PixCel.fr website: www.pixcel.fr | facebook: www.facebook.com/pixcel.fr | instagram: @pixcel.fr

 

 

De paalsport wil Olympische erkenning

De locatie was net als vorig jaar Sporthal De Slagen in Waalwijk. Dit kampioenschap bestond uit de volgende competities: Pole Sports, Artistic Pole, Ultra Pole, Para Pole, Aerial Hoop en de Open Competitions. Daarbij was de discipline Aerial Hoop dit jaar nieuw. De IPSF (International Pole Sports Federation) heeft namelijk besloten zijn disciplines uit te breiden met Aerial Sports (hoop, silks, rope, trapeze etc.). Het toevoegen van Aerial Sports vergroot de kans op Olympische erkenning, naast dat het natuurlijk gewoon nóg leuker wordt. Omdat er voor elke discipline uiteraard een gedegen jurysysteem en organisatierichtlijnen moeten komen worden de disciplines gefaseerd ingevoerd, met dit eerste jaar dus Aerial Hoop.   Meer informatie:

  • website Paalsport Bond Nederland (NK2019)
  • Einduitslagen NK2019 Paalsport
  •  

  Op zoek naar een sportvereniging in Drempt? Bekijk de pagina Verenigingen in Drempt.  

Deze pagina delen met je vrienden ...