Toneeluitvoering Zanglust op 15, 16 en 17 maart

Zanglust presenteert ‘Knuffelen in pension van Puffelen’, een klucht in drie bedrijven. Ook dit jaar wordt de voorstelling weer drie dagen opeenvolgend gespeeld in Dorpshuis Drempt. Plaatsen zijn te reserveren via e-mail info@zanglustdrempt.nl of per telefoon/app: 06-45016434.

Knuffelen in pension van Puffelen

Klucht geschreven door C.J. Slijkoord

Het hele stuk speelt zich af in de huiskamer van Tinus en Bertha van Puffelen. Tinus is samen met zijn vrouw een pension gestart onder de naam “Pension Van Puffelen”. Een pension dat nogal vreemde gasten aantrekt. De hele familie wordt ingeschakeld om het bedrijfje draaiende te houden. Lucia is de oudste dochter. Zij is een “recht voor haar raap” type en is eigenlijk de drijvende kracht achter “Pension Van Puffelen”. Het gezin Van Puffelen wordt gecompleteerd door de jongste dochter die luistert naar de naam Aagje. Aagje is verre van hoogbegaafd, maar haar werklust, behulpzaamheid en haar lieve karakter compenseren heel veel, zo niet alles.

Dan is er nog de moeder van Bertha die niets met het pension te maken heeft. Toch stelt zij zich op alsof ze de eigenaresse is. Ze komt te pas en te onpas logeren en eist als het ware een eigen kamer op. Verder zijn er nog de ouders van Tinus. Zijn moeder is het tegenovergestelde van de moeder van Bertha. Haar motto is “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Dit geeft de nodige conflictstof met de schoonmoeder van haar zoon. De vader van Tinus is een lieve man die altijd bereid is een helpende hand toe te steken.

En dan zijn er nog de gasten die in dit stuk voorbij komen. Zo behoort er een wandelaar tot de gasten. Hij is weliswaar vrijgezel, maar het vrouwelijk schoon laat hem beslist niet onberoerd. Ook is er een echtpaar waarvan de man rijkelijk misbruik maakt van alcoholische versnaperingen. Hij is een stiekeme drinker en tracht iedereen om de tuin te leiden. Zijn vrouw heeft het flirten tot een ware kunst verheven en neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw. Als de hulp van een psychologe wordt ingeroepen om dit echtpaar “te helpen”, volgen de komische en onverwachte situaties zich in een hoog tempo op.

bron: www.toneeluitgeverijvink.nl

Vóór en achter de schermen

In dit blijspel wordt Tinus gespeeld door Jos Buiting, zijn vrouw Petra door Brigitte Wunderink en schoonmoeder Ans door Elly Hartjes. Naast de genoemde hoofdrolspelers doen ook de volgende plaatsgenoten mee aan dit stuk: Jelien Muller Kobold, Anita Hesse, Anette Baars, Hendrik de Roo, Cees Klein, Esther Spitholt, Marvin Koenders en Lisa Berendsen.

De toneelvoorstelling wordt verder mogelijk gemaakt door: FaceBoel (grime), Casper Salemink (geluid) en de decorbouwers Peter Hartjes, Theo Huis in het Veld, Marjet Styling, Willem Willemsen, Bert Pelgrom en Ko van der Ven. Freek Frederiks is de helpende man achter de schermen, Frans ten Velde voert de regie.

Reserveer om zeker te zijn van een plek

vrijdag 15 maart (20:00 uur), zaterdag 16 maart (20:00 uur) en zondag 17 maart (14:00 uur)

Donateurs van Zang- en Toneelvereniging Zanglust hebben vrije toegang tot de voorstelling en mogen ook nog eens één introducé meenemen. Voor andere belangstellenden kost de entree 10 euro per persoon en hoeft voor kinderen tot en met 13 jaar maar 5 euro betaald te worden.

Kaartjes zijn te koop aan de zaal, maar vol is vol. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan via e-mail (info@zanglustdrempt.nl) of per telefoon/app (06-45016434).

Deze pagina delen met je vrienden ...